creatief knutselen

Spel van de maand

02-11-17
Spel van de maand

Magic Maze

3400011              normaal € 24,95     *actieprijs  20,00

Vier zielige superhelden speelden hun magische attributen kwijt in een doolhof-achtig magazijn. Ze roepen de gezamenlijke hulp van de spelers rond de tafel in om er opnieuw in te vliegen.

De helden-pionnen vertrekken allemaal tezamen op een centrale kaart in het doolhof. Alle spelers mogen alle pionnen bewegen, al kan elke speler slechts die beweging(en) uitvoeren die hij kreeg toegewezen: bewegen naar boven, beneden, links of rechts, gebruik maken van de roltrap of van teleportatie, of de doorgang naar een nieuwe kaart openen. Het gaat er dus om dat de spelers steeds het overzicht bewaren over het vaak hectische gebeuren en op het gepaste moment de juiste handelingen uitvoeren. Alleen zo vinden de helden hun attributen terug en kunnen ze het magazijn verlaten. Ondertussen mogen de spelers enkel non-verbaal met elkaar communiceren  en zorgt de zandloper voor heel wat tijdsdruk.

Bijkomende doolhofkaarten zorgen bij latere spellen voor nieuwe uitdagingen en extra mogelijkheden: individuele uitgangen voor de helden, bewakingscamera’s die moeten uitgeschakeld worden, doorgangen waar alleen de dwerg kan passeren,… Zo blijft het spel steeds verrassen.

Van spelexperts kreeg dit vernieuwende spelprincipe al een stempel mee: dit is een ‘real-time coöperatief spel’. Zo mogen er best nóg komen.

Johan & Agnes Witters-Peil  /  www.speltafel.be

Sit Down! / Geronimo Games / Kasper Lapp /  1 - 8 spelers vanaf 8 jaar

* speelse actieprijs geldig tot 31/12/2017 en zolang de voorraad strekt.

« Terug
© Developed by CommerceLab

Nieuwsbrief