creatief knutselen

Spel van de maand

24-02-17
Spel van de maand

Lixso

Hij vertelde vol enthousiasme over zijn ‘Lixso’. Over zijn solo-puzzel die net zo goed met 2 als met 4 spelers kan gespeeld worden. Over de materiaalkeuze en de grafiek, over de computerprogramma’s die garanderen dat elke opdracht slechts 1 oplossing heeft. Over de zoektocht om het spel te produceren en de keuzes die hij maakte om het op de markt te brengen.
In een paar zinnen legde hij me het spelprincipe uit. ‘Je schikt de spelstukken zo op een van de opgaveborden, dat het helemaal bedekt is. Daarbij zorg je er voor dat op elk kleurvlak op dat bord een L-stuk komt van diezelfde kleur. De enige beperking waar je rekening mee moet houden: gelijk gekleurde stukken mogen elkaar niet raken’.
Luisterend en pratend pakte ik ondertussen een gele houten L-tegel en zocht een correcte plek op een beginnelingen-opgavebord. Ook een blauwe, een rode en weer een blauwe L kon ik vlot een plaatsje geven. Terwijl ik stuk na stuk een plaatsje gaf, begon de glimlach op zijn lippen te verraden dat ik iets over het hoofd zag en de moeilijkheid onderschatte. Met wat schikken en herschikken, wat denken en gissen en missen, lukte het me de opdracht te voltooien.
Al snel was ik even enthousiast over dit intrigerende puzzelspel als de ontwerper zelf. En dan had ik nog niet eens de uitdagende competitieve varianten voor 2 of 4 spelers geprobeerd.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

(Art of Games | Ives Janssens | 1, 2 of 4 spelers vanaf 6 jaar)

LIXSO (art. 341.0001) is verkrijgbaar aan de voordeelprijs van 20 euro (i.P.V. 24,95 euro).  Deze actieprijs is geldig van 1 maart t.e.m. 30 april 2017.

« Terug
© Developed by CommerceLab

Nieuwsbrief