creatief knutselen

Spel van de maand

30-12-16
Spel van de maand

De lampionnen van Lanzhou

Avondschemering. Dobberende lampionnen op het water bieden een feeëriek schouwspel op de doos van ‘De lampionnen van Lanzhou’. Het vergt al wat meer verbeeldingskracht om datzelfde tafereel te herkennen in de tegels die al spelend de tafel vullen. De echte kwaliteiten van dit spel zitten dan ook vooral in het eenvoudige en amusante spelprincipe.

Wie aan de beurt komt, voegt één van de drie tegels uit zijn hand toe aan het uitdeinende watervlak op de speltafel. Alle spelers krijgen een lampionkaart volgens de naar hen gerichte kleur op de aangelegde tegel. De legger krijgt bovendien voor elke zijde van de net gelegde tegel die aan een gelijke kleur op een aangrenzende tegel raakt, een lampionkaart in die kleur. Als hij goed uitkijkt, verdient hij soms ook nog één of meer gunstfiches; die kan hij later in het spel inzetten om lampionkaarten te ruilen.

De spelers verzamelen deze lampionkaarten. Ze zijn in zeven kleuren beschikbaar. Telkens als iemand de juiste kaarten bezit om één van de drie opdrachten te vervullen (vier gelijke, drie keer twee gelijke of zeven verschillende), ruilt hij die kaarten in voor winstpunten.

Als je weet dat het aantal beschikbare lampionkaarten beperkt is en dat alle verzamelde kaarten open op tafel liggen, begrijp je dat het spel aan ervaren spelers flink wat tactische mogelijkheden biedt. Maar een gezapig partijtje in familie- of vriendenkring is uiteraard even leuk.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

(White Goblin Games | Christopher Chung | 2-4 spelers vanaf 8 jaar)

De lampionnen van lanzhou (art. 332.0069) is verkrijgbaar aan de voordeelprijs van 15 euro (i.P.V. 19,95 euro).  Deze actieprijs is geldig van 1 januari t.e.m. 28 februari 2017.

« Terug
© Developed by CommerceLab

Nieuwsbrief