12 originele cadeau's voor 12- tot 120-jarigen

LATER WIL IK...

12 jaar en ouder, dat is stevig op weg naar jongvolwassenheid. Vele jongeren denken al ernstig na over de toekomst en over keuzes maken die het leven beïnvloeden. De ene bijt zich vast in het halen van goede schoolresultaten, de ander piekert over het klimaat, of traint de benen van zijn lijf op de sporttraining.

Geen idee? Wij wel!

Maar pubers blijven gevoelig en kwetsbaar! Met deze 12 geschenken moedig je ze aan om te blijven creëren, spelen en doen:

 

          

Marabu zeefdrukset op textiel               

€ 17,95 i.p.v. €23,95

Altijd al eens willen zeefdrukken? Met dit setje van Marabu kun je het gemakkelijk thuis uitproberen. Met zeefdruk kun je superprofessioneel je eigen T-shirts, totebags of kussenslopen bedrukken. Eens je je ontwerp gemaakt hebt, kun je het meerdere keren afdrukken. Een setje helemaal geschikt om je eigen merchandise op te starten. Pas op: dit werkt verslavend!

        

ICONX Games of Thrones Ijzeren troon              

€ 24,95 

ICONX is de luxeversie van Metal Earth. De metalen 3D-modellen zijn groter en meer gedetailleerd en werden met een laser perfect uitgesneden uit dunne, metalen vellen. Net als bij Metal Earth is dit een unieke combinatie van een 3D-puzzel en creatieve modelbouw. Een ideaal en kunstzinnig knutselwerkje voor liefhebbers van de Games of Thronessaga!

             

Marabu Alcohol inkt set Underwater   

€ 18,70 

Maak prachtige ‘fluid art’-kunstwerken of -kaartjes met deze starterskit alcohol inkt van Marabu. Vloeibaar schilderen wordt grenzeloos met de schitterende felle inktkleuren en de veelvoudige vloeitechnieken. Deze alcoholinkten zijn speciaal ontwikkeld voor buitengewone vloeitechnieken en prachtige kleurovergangen op gladde, ondoordringbare ondergronden, zoals synthetisch papier, glas en metaal. In deze kit ‘underwater’ zit er synthetisch papier, maar experimenteer gerust en laat je inspireren door de creatieve materialen!

             

Tafelezel Ventoux maximum hoogte 60 cm      

€ 25,00 

Is dit de start van een nieuwe hobby? Test het kunstenaarstalent in jou met deze tafelezel! Een solide, rechthoekige schildersezel uit gestoomd beukenhout met een kantelmechanisme om de ideale werkhoek in te stellen en met een verstelbare hoogte voor doeken tot maximaal 60 cm hoog. Nodig ons zeker uit op jouw eerste expositie!

 

 

           

Alfabet! Brushlettering voor iedereen

€ 16,95 

Brushlettering is hot! In haar nieuwe boek Alfabet geeft Carla Kamphuis haar brushpengeheimen prijs. Ze legt stap voor stap uit hoe je mooie letters schrijft met je brushpennen. Voor beginners het perfecte boek om zowel de techniek uitgelegd te krijgen als om eindeloos te kunnen oefenen. Voor gevorderden bieden de vele alfabetten in verschillende stijlen een schat aan nieuwe inspiratie. Als klap op de vuurpijl verwijzen QR-codes naar een speciaal voor dit boek opgenomen videocursus brushlettering door lettergoeroe Carla Kamphuis.

             

Kleurboek         

€ 14,95 

We horen sommigen onder jullie al mompelen: ‘Een kleurboek? Dat is toch niet creatief!’ Welles! In dit fijne kleurboek tonen namelijk twintig Belgische illustrators het beste van hun kunnen in twintig compleet uiteenlopende stijlen: een intraveneuze injectie van verrassende visuele prikkels en crazy kronkels, rechtstreeks geïmporteerd uit de hoofden van enkele van de beste illustrators. Neem je mooiste kleurpotloden en zet jezelf en je telefoon tijdelijk in quarantaine om te genieten van deze originele prenten.

 

            

Fiesta de los Muertos 12+          

€ 24,95 

Welkom op Fiesta de los Muertos! *Griezellachje* Op deze heilige dag komen de doden weer in ons midden en ga je op zoek naar de figuren die tijdelijk weer onder de levenden zijn! Zoek een woord dat jouw bekende overleden persoon het best beschrijft. Let op, dit woord zal kloksgewijs worden doorgegeven en onderweg wijzigingen ondergaan ... Kan jij vervolgens jouw figuur alsook diegenen van de medespelers terug vinden? Een coöperatief spel waarbij men verbeelding en deductie gebruikt, met gekke situaties tot gevolg!

Curvy Girls haken           

€ 16,95 

Curvy girls' van Carla Schwind is een stoer, vrouwelijk en supergrappig haakboek met 15 haakpatronen om poppen met vrouwelijke vormen te haken. De gehaakte poppen zijn allesbehalve braaf, saai of kinderachtig en staan met beide benen stevig op de grond en zijn ongeveer 23 cm groot. Goed te doen voor beginners en even leuk voor gevorderden, alles staat duidelijk en stap voor stap uitgelegd. Van rockchick tot superwoman, van zeemeermin tot bakkersvrouw: telkens een heerlijke, curvy vrouw! Nog niet overtuigd?  Surf gerust eens naar 'Curvy Girls'!

 

            

Kendama           

€ 12,95 

Kendama is een eeuwenoud Japans houten speelgoed bestaande uit een houten greep (ken) en houten bal (dama). De bal en de greep zitten aan elkaar met een touw. De bal kan met een zwiep op de verschillende cups geworpen worden. De bedoeling is om aaneensluitend de bal van de ene cup naar de andere te zwiepen, steeds sneller en moeilijker. Een uitdagend en vooral verslavend spel voor jong en oud. Daag je huisgenoten uit met spectaculaire trucs!

 

          

Black Stories Uni Edition 12+     

€ 9,95   

Studeren kan niet alleen dodelijk saai zijn, maar ook een dodelijke afloop hebben. Op de campus, tijdens colleges, bij een feestje in een studentenkot of in het lokaal van de studiebegeleiding ... In het leven van een student gaat wel eens iets mis. Professoren verdwijnen op mysterieuze wijze en medestudenten komen onder lugubere omstandigheden om het leven. Als de examenstress je gek maakt, laat dan liever je nekharen overeind komen en los de gitzwarte raadsels van de Black Stories Uni Edition op!

 

 

         

4M Green Science Solar waterpomp    

€ 23,95 

Een uitdagend pakket voor een wetenschapper in spe! Met de instructies en onderdelen uit de doos, maak je een waterpomp op zonne-energie. Je hebt enkel nog een kruiskopschroevendraaier nodig en een AAA-batterij voor momenten dat de zon niet schijnt. Bedenk nu alvast een nuttige toepassing voor dit uitvinderspakket!

 

            

Loco Coco Nuts 16+       

€ 22,00 

Voor wie de internetkraker Cards Against Humanity kent, gaat dit spel enorm vertrouwd aanvoelen. Loco Coco Nuts is immers de Nederlandstalige versie van het gekende absurde partyspel. Wie dus geen krak is in de taal van Shakespeare, kan vanaf nu ook lachen, gieren en brullen met de bizare situaties van dit populaire spel.