12 originele cadeau's voor 6- tot 9-jarigen

IK BEN NOOIT MOE!

 

Op school leer je lezen, schrijven en rekenen. Een grote sprong vooruit dus! Een schoolgaand kind gaat stilaan meer over zichzelf nadenken en spiegelt zich steeds minder aan zijn ouders maar meer aan leeftijdsgenootjes. En daar hoort ook een hele vergelijkende studie bij: Wat kan ik? En wat kan jij? Opgelet dus voor de eerste hartverscheurende verloren spelpartijtjes!

Geen idee? Wij wel!

We geven je graag 12 inspirerende tips voor jonge ‘studentjes’:

 

Ah!Ha Tumble Maze 8+

€ 24,95

In 2018 startte het Mechelse Eureka, een wereldvermaarde specialist in puzzels, met het merk Ah!Ha. Ah!ha zijn solitaire denkspellen en het knikkerspel Tumble Maze is één van hun laatste aanwinsten. Wie heeft voldoende logisch denkvermogen om de knikker naar het correcte doelbakje te leiden. Met 40 uitdagende afdalingen!

Ontdekkingskoffer natuur

 

€ 11,75

Met dit leuke DIY-koffertje ga je op ontdekkingstocht in de natuur. Al je ervaringen bundel je in een zelfgemaakt boekje. De houten kaft van het boekje gebruik je vooraf als pers om bloemen en planten te drogen. Met de meegeleverde kleurpotloodjes teken je wat je met het vergrootglas ontdekt of kleur je de voorgedrukte illustratievellen.

Djeco Artistic Aqua zee hangers 6-10 jaar

€ 14,75

Het Franse, artistieke merk Djeco komt met deze prachtige onderwaterwereldset. Je maakt de grappigste dierenhangers en inspirerendste creaties met de waterparels. Waterparels (of aquabeads) kleven aan elkaar als je ze vochtig maakt met de meegeleverde waterverstuiver.

 

 

Djeco DIY dromenvanger uil 7+

€ 12,70

Nog een knutselset van Djeco. Aan de tekening op de doos merken we al dat Djeco graag samenwerkt met jonge en beloftevolle kunstenaars. Hun kindvriendelijke ontwerpen zijn toch telkens visuele 'pareltjes'. Zo ook deze kleurige dromenvanger. De Ojibweg, een Noordamerikaans indianenvolk, gelooft dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen verjaagt.

 

Stapelgekke Speed Cups 6+ (basis & uitbreiding)

€ 19,95

Speed Cups, een bestseller voor wie liefhebber is van knotsgekke reactiespellen. Het basisspel en de uitbreiding zitten nu samen in een doos zodat je met 6 spelers kan bekers stapelen. Wie combineert handigheid en snelheid en bouwt als eerste de combinatie die te zien is op het kaartje? Simpele opdracht, maar verdomd moeilijk en aanleiding voor uren bubbelplezier!

Smart Games Shooting Stars 6+

€ 19,95

Het Kontichse Smartgames is een wereldautoriteit in spellen voor 1 speler én dat met een team van Vlaamse ontwerpers onder leiding van Raf Peeters. Met het magische puzzelspel Shooting Stars brengt het team van Raf opnieuw een veelbelovende titel. Door de puzzelblokken om te draaien veranderen de sterren van kleur. Slaag jij er toch in om de 80 opdrachten na te bouwen?

My friends!

€ 14,95

De 19-jarige Stien Edlund is de succesvolste TikTokker van de Benelux. Deze populaire jongedame is gepassioneerd door moderne dans en sports aerobics en ze studeert communicatie wetenschappen aan de VUB. Naast een eigen kledinglijn heeft Stien nu ook een eigen vriendenboek: My Friends! Op de vriendenpagina's kleef je grappige foto's, noteer je jouw bucketlist of verklap je geheimen aan je besties. Tussendoor ontdek je tips & tricks om online meer succes te krijgen.

Het grote anti-verveelboek 

€ 17,95

Auteur van kinderboeken en populaire blogster Sarah Devos verzamelde 250 originele spel- en knutselideeën voor jonge kinderen. Je eigen hindernissenbaan, een crazy katapult, de leukste spelletjes met stoepkrijt of de organisatie een griezelfeest met oneindig veel griezelige ideeën. Dit boek staat barstensvol ideeën tegen vervelend voor ouders die even geen inspiratie meer hebben, bijvoorbeeld, we zeggen maar iets, tijdens een lockdown.

Hoera! Ik leer dieren tekenen

€ 14,95

Nog nooit was tekenen zo eenvoudig! In dit boekje leer je de leukste dieren tekenen aan de hand van eenvoudige vormen. Maak een tekening van een lama, een kameleon, een krokodil, een pinguïn… en nog veel meer! Dankzij de handige stap-voor-stapinstructies met voorbeelden worden al je tekeningen stuk voor stuk echte kunstwerkjes! Dat wordt een beestige boel in jouw bubbel!

 

 

Terra kids - Connectors - constructieset techniek  8+

€ 22,50

De Duitse speelgoedspecialist HABA (of Habermaass) hoeven we niet voor te stellen. Terra Kids is hun merk voor creatieve buitenkinderen. Ideaal dus voor ravotters die zich pas goed voelen als ze een tak in hun handen hebben en een kras op hun been. Met de Terra Kids Connectors bouw je leuke constructies. In deze startset zitten alvast 59 connectors en een handboor.  Om je op weg te helpen zit in de doos een handleiding en alvast wat stukjes hout, kurk en stokjes. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat je buiten op zoek gaat naar het juiste hout om te creëren, spelen en doen. Laat je fantasie maar de vrije loop!

Haba 20 jaar Monza 5+ (met variant, in blik)

€ 22,50

Iedereen kent de gele speldozen van HABA vol Germaanse Grundlichkeit zoals Boomgaard, Dier-op-dier en natuurlijk Monza! Het populaire racespel raast vol gas naar zijn 20-jarig jubileum.  Wie binnen jouw bubbel kan het beste de gekleurde dobbelstenen combineren en stuurt zijn houten bolide als eerste over de streep? In deze stijlvolle, blikken doos zit een spelbord met langs beide zijden een uitdagend circuit.

Smartivity music machine / draaiorgel 8+ 

€ 24,95

Bouw de muziekmachine, kies je liedje en plaats de pinnetjes op de juiste plaats op de trommel van de machine. Als je aan de hendel draait hoor je je gekozen deuntje. Met een beetje muziekgevoel kan je zelfs je eigen nummers componeren.  Nog creatiever? Beschilder dan het kleurloze hout van de machine!