12 originele cadeau's voor 9- tot 12-jarigen

ACTIE, REACTIE!

Een tiener krijgt steeds meer behoefte aan zelfstandigheid, privacy, een eigen mening en eigen verantwoordelijkheid. De oog-handcoördinatie is op deze leeftijd goed ontwikkeld, misschien zelfs beter dan die van mama en papa… Andere nieuwe kwaliteiten zijn bijvoorbeeld heel snel reageren, makkelijk in hutten of bomen klimmen, een nieuwe sport leren en ... prutsen!

Geen idee? Wij wel!

Met deze 12 krakers kan je hen alvast een stevige uitdaging voorschotelen:

          

Pintoy 2-in-1 flipper- en voetbalkast     

€ 99,95 

Een jongensdroom komt uit! Langs één zijde een mooie flipperkast met sterren en planeten. Aan de andere zijde een 'sjotterkas' om je vingerbehendigheid te vergroten. Met deze prachtig uitgevoerde houten speelkast maak je van je kot een echt speelhol. Ook geschikt voor meisjes! ;-)

            

Djeco Artistic Beads Around the World

€ 11,40 

Een kunstzinnig knutselpakketje van het artistieke, Franse merk Djeco. Met dit inspirerende speelsetje maak je 4 prachtige schilderijtjes voorzien van glazende minipareltjes in mooie patronen en 6 verschillende kleuren. Verwijder met het meegeleverde spateltje de bovenlaag van de aangegeven patronen en vul de onderliggende, kleeflaag met de juiste parels. Zo worden de afbeeldingen omgetoverd tot unieke, glanzende kunstwerkjes. Alle benodigdheden en instructies zitten in een mooi bewaardoosje. Geen idee, wij wel!

Detective Club 

€ 29,95 

Met Detective Club brengt de kleine, maar veelbelovende speluitgeverij Jumping Turtle Games een ijzersterk partyspel op de markt. De grote, mooi geïllustreerde kaarten doen meteen aan Dixit denken, maar het spel bevat ook een vleugje van Spyfall. De spelleider geeft alle speurders een tip, behalve één. Kan de benadeelde speler de andere misleiden en zich uit deze penibele situatie bluffen?

Mini Kawaï doodles tekenen   

€ 14,95 

De populaire kawaii-illustratice Zainab Khan, alias Pic Candle, maakt razendsnel superschattige tekeningetjes en in Mini Kawaii doodles tekenen leert ze je in een paar stappen hetzelfde te doen. Het Japanse woord kawaii betekent schattig, en dit boek staat tjokvol superschattige afbeeldingen van over de hele wereld. Van Eifeltoren tot vulkaan, van tuk-tuk tot windmolen en van reuzenpanda tot pizza. Er zijn meer dan 100 stap-voor-stap voorbeelden om eenvoudig na te tekenen. Dankzij deze simpele spoedcursus is het voor iedereen een koud kunstje om notitieboekjes, agenda’s en bullet journals op te vrolijken met deze figuurtjes.

           

Hoorspel - Dracula + cd               

€ 24,95 

Zal jij nog kunnen slapen na het beluisteren van dit verhaal van dit bloederige verhaal over de graaf van Transsylvanië? Het team van Het Geluidshuis loopt er in elk geval maar bleekjes bij deze dagen. En Warre Borgmans hebben we zien huilen met de wolven in Limburg. Andere herkenbare stemmen zijn Lucas Van den Eynde, Bart Hollanders, Marie Vinck, Ariane Van Vliet, Charlotte De Bruyne, Michaël Pas, Guga Baul, Koen De Graeve, Gène Bervoets, Günther Lesage, Dempsey Hendrickx en Laïs.

           

Puzzel 300 stuks I Am Mini Buck 43 x 61 cm        

€ 15,95 

Prachtige puzzel, ideaal voor gezellige kerstavonden bij de dennenboom. Het resultaat is geen klassieke, rechthoekige prent, maar een levensgrote, prachtige afbeelding in de vorm van een hert met gewei. Puzzel de 300 stukjes bij elkaar en bekom een diervriendelijke jachttrofee van 61 cm hoog en 43 cm breed.

          

Houten pijl-en-boog met appels            

€ 19,95 

Ken je het verhaal van Willem Tell? De Zwitserse Robin Hood en vrijheidsstrijder weigerde om de hoed van de landvoogd te groeten en werd daarom verplicht om met pijl een boog een appel van het hood van zijn zoontje Walter te schieten. Schiet met deze houten boogschutterset de appels om ver. Gelieve ze wel niet op het hoofd van een huisgenoot te plaatsen! #staysafe

          

Taco Cat Goat Cheese Pizza

€ 9,95   

Dit knotsgekke reactiespel heeft een Engelstalige titel en kaartjes maar een Nederlandse handleiding. Het spel is zo verslavend en uniek dat de paar Engelse woordjes zeker niet storen. Hou deze 5 gekke woorden - Taco, Cat, Goat, Cheese & Pizza - in gedachten. Zodra er een match is tussen een kaart en een uitgesproken woord, moet je om ter snelst je hand op de centrale kaartenstapel meppen. De laatste moet alle kaarten oprapen. Wees er snel bij om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Maar pas op! Je geest kan je voor de gek houden.

         

Eitech brandweerset    

€ 19,95 

Wie al wat jaartjes op de teller heeft staan en nog weet dat er een verband is tussen een pony en een schoolfoto, wel die kent zeker Meccano. Constructiespeelgoed met metalen plaatjes, bouten en moeren dat al in de jaren 1960 succes kende. Maar sommige dingen zijn onverwoestbaar en dus zeker Meccano, bij De Banier te koop als Eitech. Met deze doos met 190 onderdelen bouw je een brandweerwagen en reddingshelicopter. Misschien schuilt er in jou wel een echte mecanicien!

        

Dartset met luchtpistolen          

€ 29,95 

Een blaaspijp werd bij tribale volkeren gebruikt voor jacht en oorlogvoering.  In Japan werden in de samoeraitijd blaaspijpen gebruikt als wapen voor sluipmoordenaars, ingesmeerd met gif van de kogelvis. Zo bloeddorstig is deze dartset gelukkig niet. Ze zorgt zelfs niet voor gaatjes in de muur. Wie heeft er sterke longen en een scherpschuttersoog?

             

EXIT - De vlucht naar het onbekende           

€ 14,95 

Net als in een fysieke escape room garanderen we een zeer intense speelervaring met vrij pittige puzzels. Daardoor is dit spel vooral geschikt voor fervente puzzelaars en escape room-liefhebbers. In dit deel uit de succesreeks maak je deel uit van de bemanning van een passagiersvliegtuig. Plots zit je middenin een storm. Water dringt het vliegtuig binnen en de systemen beginnen te falen. Weet jij het vliegtuig te repareren en veilig te landen? Opgelet, dit spel is maar één keer speelbaar omdat het speelmateriaal moet worden beschreven, gevouwen of afgescheurd.

    

Bruynzeel kleur en tekenset 70-delig   

€ 19,95 

Kleur er maar op los met dit reuze kleurblik Van Bruynzeel. In deze fleurige set zitten 32 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden, 18 aquarelpotloden, 4 grafietpotloden, een penseel, 2 puntenslijpers en een gom.  Zo heb je altijd de juiste kleurtjes in huis voor je volgende artistiek project!