In de kijker: Guardian of Legends

Actieprijs*: 27,50 euro

Normale prijs: 34,95 euro

We trekken op avontuur doorheen een fictieve archipel, die zich voor ons op tafel uitstrekt als 24 rijkelijk geïllustreerde zeshoekige tegels. Aan de hand van willekeurig gedeelde spelkaarten krijgen we elk drie van de eilanden toegewezen. Onze opdracht bestaat erin elkaar te laten achterhalen welke onze eilanden zijn.
Communiceren mogen we enkel door aanwijspijltjes in onze spelerskleur op een paar grote prentkaarten te leggen. Zo laat ik mijn groen pijltje in de richting van een groot wit vlak wijzen. Hopelijk begrijpen de anderen dat ik daarmee hun aandacht op mijn ijseiland wil vestigen. Als dat lukt, levert het mij én hen munten (en dus winstpunten) op.
Zij legt haar rode pijltje op een straatlantaarn. Zou ze daarmee dat eiland met de vuurtoren bedoelen? Zijn blauwe pijl op de rode telefooncel kan ik misschien wel interpreteren als een verwijzing naar die opvallende rode paddenstoel…
Ik plaats mijn bootjes als aanduiding van mijn keuze op die eilanden en merk ondertussen hoe zij inderdaad een van haar scheepjes op mijn eiland legt. Hij plaatst - net als ik - een scheepje bij de vuurtoren, maar mijn aanwijzing heeft hij duidelijk niet begrepen.
‘Guardian of Legends’ laat zich ontdekken als een mooi, leuk en origineel communicatiespel. Het grote aantal schitterende prentkaarten en de vier voorgestelde spelniveaus zorgen telkens voor nieuwe uitdagingen.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

Lubee Edition E. Preston & V. Bianca | 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/03/2020 tot en met 30/04/2020 en zolang de voorraad strekt!