In de kijker: Holmes

Actieprijs*: 15 euro

Normale prijs: 19,95 euro

De titel ‘Holmes - Sherlock vs. Moriarty’ zou je op het verkeerde been kunnen zetten. Holmes is wel degelijk de befaamde speurder maar nee, het spel is geen Cluedo-achtige, deductieve zoektocht naar een onbekende dader.

Een van beide spelers staat in de schoenen van de detective; de ander vertegenwoordigt zijn geduchte opponent Moriarty. Naargelang hun rol proberen ze beiden de juiste kaarten in handen te krijgen om zo een misdaad op te lossen of net om sporen te doen verdwijnen.

In elk van de zeven spelrondes kunnen de spelers drie verschillende acties uitvoeren. Daarvoor wordt telkens een kaart aan het spelbord toegevoegd: een bijkomende figurant die de spelers een nieuwe actiemogelijkheid biedt. Welke acties beschikbaar zijn, varieert zo doorheen het spel en is elk spel anders. Twee meegeleverde spelvarianten zorgen voor nóg meer afwisseling en een extra uitdaging voor ervaren spelers.

Door een slimme puntentelling en omdat de spelers sommige kaarten voor elkaar verborgen mogen houden, blijft het spel tot het einde spannend. Zegeviert het recht of loont misdaad toch? Dat kom je na een halfuurtje te weten …

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

Diego Ibáñez White Goblin Games | 2 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/09/2020 tot en met 31/10/2020 en zolang de voorraad strekt!