Holmes’ Horror Hotel

Actieprijs*: 12,50 euro

Normale prijs: 16,95 euro

Wikipedia kwam er aan te pas om het verhaal achter Holmes’ Horror Hotel te achterhalen. Deze Holmes blijkt een beruchte seriemoordenaar te zijn die tal van slachtoffers maakte in zijn bizarre hotel.

Alle spelers krijgen de identiteit van een personeelslid van het hotel. Een van hen is hotelbaas Holmes zelf, al probeert die zijn ware aard natuurlijk geheim te houden. Voor de anderen komt het er dus op aan hun detectivekwaliteiten voor de dag te halen om met minimale aanwijzingen de moordenaar te ontmaskeren en uit te schakelen.

Het spelverloop is uiterst eenvoudig. In de kaartenstapel zitten drie soorten kaarten: bewijzen om tegen andere spelers te gebruiken, valstrikken die de actieve speler treffen en doodspoorkaarten zonder effect. Wie aan de beurt komt, neemt één tot drie kaarten van de stapel en legt die volgens strikte regels voor zichzelf of tegenspelers neer. Holmes mag daarbij liegen. Maar wordt hij betrapt, dan wacht hem de elektrische stoel. Als hij onbekend kan blijven tot alle kaarten zijn uitgespeeld of alle tegenspelers zijn uitgeschakeld, ontsnapt hij.

Behalve het uitspelen van de kaarten kunnen ook lichaamstaal en sporadisch overleg tussen de spelers sturend zijn. Dit vlotte deductiespel komt vooral tot zijn recht met een grotere spelersgroep (6 of meer).

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

BoardGameBusters | Carrotz | 4 tot 10 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/04/2020 tot en met 31/05/2020 en zolang de voorraad strekt!