Detective Club

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Er was - en is nog altijd - ‘Dixit’, een spel met poëtische afbeeldingskaarten. Wie weet te achterhalen welke kaart een speler bedoelt met een goedgekozen uitspraak? ‘Dixit’ is intussen wereldwijd een klassieker geworden.

Er was - en is nog steeds - ‘Spyfall’, een partyspel rond spitsvondige mondigheid. Weet een onwetende speler te ontdekken op welke plek de anderen zich volgens hun kaarten samen bevinden? Voor grotere spelersgroepen een echte topper.

Nu is er ook ‘Detective Club’, dat de kwaliteiten van ‘Dixit’ en ‘Spyfall’ samenbrengt. Het belangrijkste is de set van maar liefst 168 kaarten die de fantasie prikkelen. Elke speler mag er zo zes in de hand nemen. Eén speler krijgt ook een potlood en enkele notaboekjes. Hij noteert in alle boekjes behalve één hetzelfde trefwoord, dat toepasselijk is voor enkele van zijn handkaarten. Eén boekje blijft dus blanco. Dan legt de schrijver een kaart op tafel en geeft elke speler een boekje, zonder dat iemand weet wie het blanco exemplaar krijgt. Om beurt leggen de spelers nu een eerste en in een volgende beurt een tweede kaart op tafel, die het liefst passen bij het in hun boekje neergeschreven woord. Voor degene met het blanco boekje komt het erop aan onopvallend en snel een rode draad te vinden tussen de kaarten die hij ziet, en op basis van die kennis ook een kaart af te leggen.
Zodra iedereen twee kaarten heeft afgelegd, maakt de startspeler het opgeschreven woord bekend en licht hij zijn gekozen kaarten toe. Ook de andere spelers motiveren hun keuze. Dan wijst elke speler naar degene die naar zijn of haar mening het woord niet kende. Kunnen de medespelers ontdekken wie zonder voorkennis zijn kaarten toonde? Wie kan er zich het beste uitpraten? Er is zelfs een puntentelling voorzien, al zullen velen dat voor het spelplezier overbodig vinden, want door het eenvoudige maar uitdagende spelmechanisme, de schitterende grafiek en het hoge amusementsgehalte verdient ‘Detective Club’ het om op zijn beurt snel een klassieker te worden!

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

Oleksandr Nevskiy | Jumping Turtle Games | 4 tot 8 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/03/2021 tot en met 30/04/2021 en zolang de voorraad strekt!