In de kijker: Super Cops

Actieprijs*: 70 euro

Normale prijs: 79,90 euro

Geen buitenlandse citytrips of reizen deze zomer? Het zou wel eens kunnen. Misschien houden we er best rekening mee dat we in eigen streek ontspanning zullen moeten zoeken. Hopelijk kan dat dan met familieleden en vrienden, met buren of collega’s, met de club of vereniging. Het spannende openluchtspel ‘Super Cops’ komt dan goed van pas!
Gewoon het klassieke ‘politie en dief’, maar dan op een hedendaagse digitale wijze: dat is het concept van deze spelbox. Eén speler, gezin of team is de gangsterbende, die in je stad of dorp een aantal diamanten wil stelen. De hulpmiddelen die daarvoor nodig zijn, moeten ze onderweg oppikken. Als de politieteams willen winnen, moeten ze dat zien te voorkomen.
Waar vinden de gangsters de hulpmiddelen en diamanten? Waar laden de politieteams hun wapens? Zijn de gangsters binnen schietafstand? Dat alles zien de teams op een omgevingskaart op hun tablet of smartphone. Op die kaart krijgen de spelers bij elke actie de posities van de tegenspelers te zien. Om de vier minuten wordt ook de locatie van alle teams even getoond.
Het spel zelf kan je op je toestel downloaden en activeren met de code die je in de speldoos vindt. Die bevat verder enkel de spelregels, enkele overzichtskaarten en een powerbank. Dat is handig, want je toestel moet de batterij en data behoorlijk laten presteren.
Ook van de spelers wordt wel wat gevergd. Je zou kunnen kiezen om het rustig aan te doen, maar de kans is groot dat het spel zelf je ertoe drijft om het niet alleen tot een tactische maar ook fysieke uitdaging te maken.

Wil je alvast een voorsmaakje? 

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

La Mosca | Das Box | 6 tot 18 spelers in 3 tot 6 teams

*Deze actie is geldig van 01/06/2020 tot en met 31/07/2020 en zolang de voorraad strekt!