VACATURE preventieadviseur & medewerker patrimoniumbeheer (M/V/X)

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen. De Groep Chiro omvat naast de jeugdbeweging ook 5 Chirohuizen (jeugdverblijven), de winkelketen De Banier (11 winkels + magazijn) en Pimento (vormingsvzw met vormingen en begeleidingen op locatie). Je neemt de taak van preventieadviseur op voor de Groep Chiro, zoals de wettelijke bepalingen aangeven. Je werkplek is Kipdorp 30 in Antwerpen. Maar omwille van de decentrale werking van onze organisatie zal je je moeten verplaatsen binnen de 5 Vlaamse provincies en Brussel.

Functie

A. Preventieadviseur

· Je bent de drijvende kracht in het optimaliseren en het uitvoeren van het beleid op het gebied van preventie, veiligheid en welzijn.

· Je bent verantwoordelijk voor de wettelijke en administratieve verplichtingen ivm veiligheid, preventie en sensibilisatie, inclusief het evalueren van de gevaren en risico’s op de werkvloer. Je volgt de wetgeving hierover op, vertaalt die naar de verschillende activiteiten in de Groep Chiro en beheert de opleidingen die hiervoor eventueel georganiseerd moeten worden.

· Je bent multidisciplinair en geeft advies in verband met alle domeinen van de welzijnswet (gezondheid, ergonomie, psychosociale aspecten, arbeidsveiligheid, arbeidshygiëne, verfraaiing van de gebouwen en verfraaiing van de werkplek). Je coacht je collega’s op de werkvloer zodat elke verantwoordelijke zijn/haar rol in het preventiebeleid kan opnemen ten aanzien van hun medewerkers, de arbeidsmiddelen en het veilig beheer van gebouwen en installaties.

· Je bereidt samen met de afgevaardigd bestuurder de CPBW-vergaderingen voor en zorgt voor de verslaggeving.

· Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de interne preventiedienst en het coördineren van de samenwerking met de externe dienst arbeidsgeneeskunde en andere externe partijen.

· In overleg met de directie maak je het 5-jarenplan op, coördineer je het jaaractieplan en je adviseert de directie en het CPBW binnen dit beleidsdomein.

 

B. Medewerker patrimoniumbeheer

· Samen met de afgevaardigd bestuurder volg je het onroerend patrimonium van de Groep Chiro op vanuit het principe van goed huisvaderschap: inrichting, beveiliging, installaties, onderhoud.

· Je zorgt voor de oplossing van technische problemen in de gebouwen die we in eigendom of in huur hebben. Daarvoor werk je samen met 

externe aannemers of techniekers en waak je over de correcte uitvoering van de werken.

· Samen met de respectievelijke directeur volg je verbouwingsdossiers op en staat hem/haar bij met technische kennis en info.

· Je bereidt een jaarbudgettering voor die past in de algemene begroting en zorgt voor een goede uitvoering en opvolging.

 

Profiel

· Je hebt de opleiding preventieadviseur niveau 3 en/of bent bereid tot verdere bijscholing.

· Je bent administratief onderlegd en werkt efficiënt en nauwgezet, ondersteund door een degelijke kennis van Word en Excel.

· Je bent pragmatisch ingesteld: een hands-on mentaliteit met de wil om zaken aan te pakken en te verbeteren.

· Je bent prestatiegericht, stressbestendig en gaat voor het resultaat. Je kan hierbij prioriteiten stellen en bent goed in time management.

· Je kan constructief met collega’s en vrijwilligers communiceren en samenwerken.

· Je kan zelfstandig werken, zonder de gemaakte afspraken en de beleidskeuzes uit het oog te verliezen.

· Je hebt een rijbewijs B, bent mobiel en bereid tot verplaatsingen over gans Vlaanderen. (een gedeelde auto van de organisatie is ter beschikking)

· Ervaring in de Chiro is een pluspunt, maar geen must.

 

Wij bieden

· Een voltijds contract van onbepaalde duur voor 38 uur per week.

· Verloning volgens barema A1 van het paritair comité 329 (min. € 2285,94 / max. € 4003,02). Relevante ervaring wordt besproken voor de anciënniteitsbepaling. Doorgroei mogelijk naar B1b na 3 jaar.

· Maaltijdcheques t.w.v. 4 euro / dag.

· Je krijgt een werklaptop ter beschikking.

· Een gsm-abonnement.

· Fietsvergoeding en volledige terugbetaling woon-werkverkeer via het openbaar vervoer.

· Je komt terecht in een aangenaam werkklimaat en een dynamische werkomgeving, waar vrijwilligers mee aan het roer staan. En dit binnen een organisatie met maatschappelijke meerwaarde.

· Mogelijkheid tot bijkomende opleiding.

 

Sollicitaties

We vragen je een gemotiveerde sollicitatiebrief met curriculum vitae te sturen naar Chirojeugd Vlaanderen vzw, t.a.v. Kaat De Smet, kaat.desmet@chiro.be of Kipdorp 30, 2000 Antwerpen.

Solliciteren kan ten laatste op 25 maart 2021.

Als je geselecteerd wordt, nodigen we je uit op een gesprek in de week van 29 maart, overdag.

Voor inlichtingen over de functie kan je ook terecht bij Kaat De Smet.


Tijdens selectieprocedures let de Groep Chiro erop om iedereen dezelfde kansen te bieden. Kwaliteiten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst, handicap of nationaliteit. Het is een streefdoel dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de diversiteit in de samenleving.

Je cv en brief of mail worden hooguit vijf jaar bijgehouden door de personeelsdienst in functie van een werfreserve. De selectiecommissie krijgt inzage voor de duur van de aanwervingsprocedure. Daarna hebben enkel de personeelsdienst, directie en de betrokken diensthoofden nog toegang. Met vragen over die bewaartermijn of je privacy kun je terecht bij Bart Boone (03-231 07 95 of privacy@chiro.be).