creatief knutselen

Spel van de maand

02-05-18
Spel van de maand

Kwis't

3360002             normaal € 29,95     *actieprijs  22,50

‘We willen een nieuw kennisspel op de markt brengen!’ Zij waren enthousiast; ik wat minder. ‘Is daar wel vraag naar? Gaat het niet te Nederlands zijn? Er zijn er al zo veel!’ Hun reactie was zelfzeker: ‘Het wordt een origineel concept, en we zorgen voor een op en top Vlaamse versie!’

Ze hebben woord gehouden, de mensen van Waterfall Games. Het concept van Kwis ’t! is inderdaad origineel, en de vragen zijn wel degelijk geënt op de parate kennis van doorsnee Vlamingen.

Met goede antwoorden haal je natuurlijk punten binnen; dat is de logica zelf bij dit soort spellen. Door de aard van de vragen, met een fijne mix van weet- en kennisvragen, twee- en meerkeuzevragen, hoef je echt geen bolleboos te zijn om geregeld juist te antwoorden.

Zelfs als veelweter ben je echter niet zegezeker. Immers, nadat iedereen de eigen antwoorden controleerde, duiden alle spelers aan hoeveel correcte antwoorden ze beweren te hebben. Bluffen mag dus! Zolang geen andere speler het doorziet, levert dat extra punten op. Ook met het ontmaskeren van bluffende tegenspelers vallen punten te verdienen, met een beetje geluk zelfs meer dan met de antwoorden zelf. De eindscore zal dus vaak verrassen, zodat iedereen zin heeft om het spel nog eens te spelen.

Een bijzonder smaakvolle en sobere speldoos maakt het geheel af. Noem Kwis ’t! dus gerust een voltreffer over heel de lijn.

Johan & Agnes Witters-Peil  /  www.speltafel.be

Waterfall Games | R. Dijkstra & R. Lammers | 2-6 spelers vanaf 14 jaar

* speelse actieprijs geldig tot 30/06/2018 en zolang de voorraad strekt.

« Terug
© Developed by CommerceLab

Nieuwsbrief