artnr.
3280112

Ports of Europe: Mainports 10+

€ 39,95 incl. BTW
Voeg toe aan verlanglijst
Specificaties
Meer informatie
Nettogewicht 1.477000
Duur 90'
Leeftijd vanaf 10+
Aantal spelers 2 tot 4
Merk The Game Master
Rubriek Spellen voor veelspelers en experten
Info
Mainports is het derde spel uit de successerie Ports of Europe waartoe Rotterdam en Antwerpen ook behoren. Het grote aantal mogelijkheden in de economische EURO game Mainports zorgt voor een duidelijk strategisch profiel, maar tóch met een mooie laagdrempelige ingang.

Het begint met dat je moet kiezen vanuit welke haven je jouw eerste schip laat varen en welke goederen je aan boord neemt. De opstartcontracten helpen je hierbij wel om de richting te kiezen, maar je zult ook moeten kijken naar lucratieve deals in de (open) contractenmarkt. Ook kijk je met een schuin oog naar de beschikbare brandstof. Ervaren spelers hebben al snel in de gaten dat een beetje technologische vooruitgang kan helpen om meer geld te verdienen aan de handel. Op het juiste moment aankomen bij een Mainport met een goed gevulde kas, is echter minstens zo belangrijk!

Het gevoel dat je dan hebt lijkt sterk op het vakje “Vrij Parkeren”. Geluk? Jij weet wel beter, want je hebt het precies zo gepland! Niet alleen stond één van jouw schepen nét in de buurt, maar ook jouw positie op de rondel was precies goed getimed: Cashen!

Hoe word je dan miljonair?
Op de rondel kies jij welke actie je wil doen én bedenk je alvast wat jouw volgende stap is. De werking van deze rondel is namelijk anders dan die in Rotterdam. Het lijkt meer op een spel als Imperial. Jij bepaalt mede het tempo van het spel. Vooraf kies je met de andere spelers of jullie voor de variant gaan waarin elke speler even veel beurten krijgt en het spel eindigt aan het einde van de laatste ronde. Deze laatste ronde breekt aan zodra het 20ste contract is vervuld. Of je kunt natuurlijk ook, als ervaren speler, eens voor de “sudden death” spelvariant gaan, waarbij de speler die als eerste 1 miljoen heeft de winnaar is. Met speciale regels voor 2 en 3 spelers, twee spelvarianten en een groot uitgevallen 2-zijdig spelbord is dit een compleet spel met heel veel speelplezier en absoluut spanning tot aan de laatste beurt. Contracten zijn bijvoorbeeld geheim. Hierdoor weet je nooit of deze beurt jouw laatste beurt was en of je het meeste geld hebt overgehouden…

Geen Mainport is hetzelfde
Het spelbord is fors. Aan elke kant van het bord een ander landkaarten met zijn eigen spelwerking. Mainports is een compleet bordspel met maar liefst 165 speelkaarten, 3 marktborden, houten spelmaterialen als schepen, fabrieken(mainports), ladingen en een hele hoop geld natuurlijk. Mainports is meer dan compleet, met uiteraard Rotterdam en Antwerpen op de landkaart, maar ook andere grote Europese havens als Hamburg, Athene en Marseille, om er maar een paar te noemen. Alleen wisselen de mainports in elk spel, dus moet je goed opletten waar veel geld te halen is of waar juist veel geld verspeeld kan worden… want dat is ieder spel weer anders.
Ontdek meer producten