Creapakket Spijkerschrift

creapakket spijkerschrift

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be. 

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

0323007

0530015

0492385

0492410

0492380

0801106

0801350

0801235

2336700

20x

1x

1x

1x

1x

1x

1x

1x

1x

Ikoon hout 9,6 x 9,6 cm

Etalagespeld 0,85 x 26 zwart 100 g

Catania garen katoen 50 g 125 m munt

Catania garen katoen 50 g 125 m koraalroze

Catania garen katoen 50 g 125 m kachelblauw

Gutermann Cordonnet polyester 30 m geel

Gutermann Cordonnet polyester 30 m oranje

Gutermann Cordonnet polyester 30 m turkoois

Washi tape 15 mm zig zag


Uit je eigen knutselkast:

Hamers - plakband - scharen - potloden en kladpapier

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Geef de kinderen de tijd om hun eigen spijkerschrift te ontwerpen en laat ze een letter ontwerpen van maximum 9 x 9 cm. Of gebruik de bijgevoegde letters om te spijkeren. Laat de kinderen een letter uitkiezen.

Verdeel per persoon:         

- een stuk van 2 à 3 meter van het dunne Cordonnet garen (in een kleur naar keuze)

- een stuk van 2 à 3 meter van het dikkere Catania garen (in een kleur naar keuze)

- een 40-tal etalagespelden

 

Werkwijze:

stap 1

Knip het papier waarop je letter staat even groot als het houten blokje. En kleef dit lichtjes vast met een beetje plakband.        

stap 2

Klop de etalagespelden met een hamer in het hout langs de contouren (de randen) van de letter. Doe dit op een regelmatige afstand van elkaar, een 1 à 2 cm. Zorg dat de speldjes tot ongeveer halverwege in het hout klopt.

stap 3

Trek het papier van het plankje.

stap 4

Neem het fijne garen. Maak een knoop rond een speldje en wikkel  het garen willekeurig door de letter en rond de speldjes. Probeer te eindigen aan het eerste speldje. Zo kan je de eindjes terug aan elkaar knopen.

stap 5

Neem het dikkere garen en omwikkel hiermee de contouren (de randen) van de letter door een lusje te draaien rond de etalagespelden.

stap 6
 
Werk je letter af door de kleurrijke washi tape helemaal rondom het blokje te kleven.

 

Tips:

Vorm met alle letters samen een leuke zin die je in de klas kunt ophangen.