Creapakket Stijlvolle sterhangers

creapakket kriebelige kevers

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

0460010

1860020

2336547

4x

1x

1x

Houten bol 10 mm 160 stuks

Zilverdraad 0,3 mm 100 m

Set velvet linten 6 mm x 1 m Misty Winter

Uit je eigen knutselkast: 

Kniptang voor ijzerdraad

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Knip voor iedereen 1 meter ijzerdraad.

Knip elk lint in 4 gelijke stukken.

Verdeel

30 parels per persoon

1 stuk ijzerdraad per persoon

1 lintje per persoon

 

Werkwijze:

stap 1Rijg 12 parels op de ijzerdraad. Steek de draad nog eens door alle parels zodat je een cirkel krijgt en de draad 2 keer door alle parels is gegaan. Trek de ijzerdraad aan totdat alle parels strak tegen elkaar zitten en steek 1 van de 2 uiteinden nog 1 keer door 1 parel zodat daar 3 draden door zitten.

stap 2Rijg 2 parels op één van de 2 uiteinden, sla 1 parel over en steek de draad door de volgende parel.

stap 3Herhaal dit 6 keer.

stap 4Steek de laatste keer de draad door 2 parels zodat je de punt kunt maken. Rijg 1 parel op de draad en steek de draad nu door de volgende 3 parels.

stap 5Herhaal dit 6 keer. Eindig door de 2 uiteinden een paar keer rond elkaar te draaien en knip rond af.

stap 6Steek het lint door het grote gat en maak een knoop.

 

Tips:

Zelfs zonder kleurtje zijn deze sterren pareltjes. Maar wie van wat meer kleur houdt kan deze minimalistische kleurtip volgen. Kies 1 kleur acrylverf. Schilder (voordat je aan het rijgen begint) 12 parels in deze kleur. De volgende parels maak je een tint lichter door wit toe te voegen aan de verf. De laatste 6 parels schilder je nog een tint lichter. Als je parels droog zijn kan je ze rijgen. Zorg ervoor dat de binnenkant van je ster in de donkerste tint start en afloopt naar de uiteinden.