KNUTSELTIP: Happy Halloween

Happy Halloween

Binnenkort is het zover: "Trick or treat!"
Deze akelig mooie griezelpompoenen brengen je helemaal in halloweenstemming. Met witte acrylverf en zwarte Lumocolor permanent markers zijn de pompoenen zo versierd en kun je ze op tafel of de vensterbank leggen.
Om van te rillen, zo mooi.

NODIG

4010111

Lumocolor permantente stift zwart fijn

4010109

Lumocolor permantente stift zwart middel

0421101

Talens acrylverf

Pompoen, penseel, potlood


 


STAP-VOOR-STAP omschrijving

1. Voordat je de witte basislaag op de pompoenen aanbrengt, moeten ze grondig schoongemaakt worden met een keukensponsje en zeep, zo houdt de acrylverf beter.
Doe wat verf op het palet en verf dan met een brede, droge kwast de bovenste helft van elke pompoen wit. Laat drogen en schilder vervolgens de onderste helften. Breng na het drogen overal nog een tweede laag aan.


Laat alles nog eens goed drogen!

2. Voor het ringpatroon begin je met de Lumocolor permanent marker vanaf de bovenkant van de pompoen en draai de pompoen onder de stift, houd deze een beetje schuin, zo krijg je een gelijkmatige spiraallijn.

3. Om een spinnenweb op de pompoen te tekenen, trek je met de Lumocolor permanent marker verticale lijnen in de nerven van de pompoen, teken eventueel nog extra lijnen ertussenin.
Verbind vervolgens alle verticale lijnen met elkaar door er horizontaal licht naar boven gebogen lijnen tussen te trekken. Voor een spannend patroon mogen de afstanden hiertussen best wat variëren.
Een nepspin erbovenop maakt het ontwerp helemaal perfect.

4. Alle andere afbeeldingen of teksten die niet direct vrij met de hand getekend kunnen worden, kun je van tevoren met een zacht Lumograph potlood 4B op de pompoen schetsen of overtrekken.
Neem hiervoor een voorbeeld en knip deze grof uit. Daar waar op de voorkant elementen staan, arceer je de achterkant royaal met een zacht Lumograph potlood, waarbij je veel grafiet aanbrengt.

5. Plaats de sjabloon op de pompoen en zet eventueel vast met een paar stukjes washi-tape, zodat de sjabloon niet verschuift. Teken nu met het potlood alle elementen van het ontwerp over op de pompoen. Verwijder de sjabloon.

6. Trek nu alle elementen over en kleur ze in met de Lumocolor permanent marker.
Hiervoor kun je het beste de Lumocolor marker met dikke punt gebruiken.

Deze knutseltip werd aangeleverd door onze Partner Staedtler