disccover

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 30,95 euro

Zegt de uitgever:
Spelenderwijs leren programmeren; dat was iets wat me al enige tijd bezig hield. Toen ik kennis maakte met ‘PixBlocks’, ontwikkeld door een Poolse wiskundige en informaticus, wist ik dat ik gevonden had wat ik zocht. Dit spel wilde ik absoluut in ons gamma. Nog even mijn vennoot overtuigen, en de Nederlandstalige uitgave was een feit.

Zegt de onbevangen speler:
Toch wat raar, een konijn programmeren om wortels te eten… Ik begon er dan ook aarzelend aan. Wat moet een konijn trouwens met sleutels en sloten, met ballen, met portals? Maar nadat ik een eerste opdracht had uitgevoerd, had het spel me te pakken. Ook de volgende uitdagingen wilde ik onmiddellijk aangaan. Tot nu toe loste ik enkel de solo-opdrachten op, zij het met enige hulp van een meekijkende tafelgenoot. Ik ben benieuwd naar de competitieve variant.

Zegt de spellenrecensent:
Anders dan de vormgeving doet vermoeden, is ‘PixBlocks’ noch letterlijk noch figuurlijk kinderspel. Er komt behoorlijk wat redeneer- en jawel programmeerwerk bij kijken om je konijn alle wortels te laten binnenspelen. Een goed idee dus om dit spel hier op de markt te brengen. Leren en spelen gaan wel degelijk goed samen!

Jumping Turtle Gales | Krzysztof Krzywdzinski | 1 tot 4 spelers vanaf 7 jaar 

Recensie: Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

*Deze actie is geldig van 01/12/2023 tot en met 31/12/2023