Queensland

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Hoe krijg ik die schadelijke en giftige padden weg uit mijn boerderij? Dat is de vraag waarmee de spelers in Queensland worstelen. Het antwoord? Leid ze naar een vijver en als er daar genoeg van die roze ondingen samen zitten, verdwijnen ze.
Elke beurt kiest de actieve speler één van de drie zichtbare tegels en past die netjes aan zijn eigen speelveld aan, suikerriet aan suikerriet, graan tegen graan, …. Aha, ‘een legspel met landschapstegels dus, zoals Carcassonne en tal van andere?’ Inderdaad, maar … vanaf hier wordt het anders!
Naargelang de gekozen tegel plaatst de speler er onmiddellijk 1 tot 3 padden op. De oriëntatie van de nieuw aangelegde tegel is van groot belang. De richtingspijl op de tegel bepaalt namelijk in welke richting en hoe ver alle padden op je boerderij moeten bewegen. Eén vakje naar het noorden, twee tegels naar het westen, … ai, zo raken ze nooit aan de vijver! Elke speler probeert de padden in de vijvers van zijn speelveld te doen belanden. Zodra er 5 of meer padden in zitten, gaan die terug naar de voorraad en leveren alvast de eerste punten op.
Padden die op het einde van het spel nog in je velden zitten, zijn desastreus. Ze zorgen voor verliespunten en verplichten je de tegels waarop ze zitten te verwijderen. Da’s jammer want met je overgebleven landgoed scoor je nog bijkomende punten voor de grootste van elk van de plantages, de vijvers en voor de bijzondere kenmerken van de resterende tegels.
Queensland biedt met zijn toegankelijke spelregels een originele en uitdagende spelbeleving!

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

999 Games | Matt Wolfe | 1 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/12/2022 tot en met 31/12/2022