Annuleren, retourneren en ruilen

Opgelet! Onderstaande voorwaarden gelden enkel voor aankopen via onze webwinkel. In onze winkels kunnen andere voorwaarden gelden. Vraag hierover meer informatie aan onze medewerkers ter plaatse. 

Meer informatie over een workshop of het annuleren van jouw deelname vind je hier.

Ruilen

Ruilen kan binnen een termijn van 14 dagen in het centrale magazijn of in één van onze winkels. Gelieve ons vooraf per mail of telefonisch op de hoogte te brengen dat u (een deel van) uw aankoop wenst te ruilen. Gebruik hiervoor het ruil- of retourformulier. Ruilen kan enkel met een kopie van de factuur en het ruil- of retourformulier, met daarop vermeld welke artikels u graag in de plaats wenst te ontvangen.

 

Retourneren en terugbetalingen

De Belgische wet op de handelspraktijken, informatie en bescherming van de consument van 12 april 2010 laat toe dat de koper nog tot 14 dagen na de levering afziet van de aankoop in een webwinkel. Om het herroepingsrecht uit te oefenen of om een deel van uw aankoop te retourneren, moet u ons per e-mail of per telefoon op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. Gebruik hiervoor het ruil- of retourformulier. De goederen moeten onbeschadigd, ongebruikt en ongeopend bezorgd worden binnen de vijf dagen nadat u ons informeerde. Stuur samen met het ruil- of retourformulier ook altijd een kopie van de factuur mee. Herroepen en retourneren is enkel mogelijk via het centrale magazijn of na toelating van de verkoopdienst in een van onze winkels.

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u op dat moment heeft gedaan (inclusief leveringskosten) van ons terug. Als u een deel van de aankoop retourneert, wordt enkel de waarde van de geretourneerde artikels terugbetaald. Terugbetalingen gebeuren met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, en dit binnen een termijn van 14 dagen nadat wij de goederen hebben ontvangen. De Banier kan teruggezonden goederen weigeren of niet terugbetalen wanneer de originele verpakking geopend werd of wanneer de producten door de koper werden beschadigd. De Banier draagt geen enkele kost of verantwoordelijkheid voor het terugsturen van goederen door de koper. Goederen die teruggestuurd worden zonder voorafgaand bericht worden niet aanvaard.

Voor meer vragen & info omtrent uw online aankoop. Contacteer:

Commerciële dienst & magazijn
Langstraat 24, 2140 Borgerhout
03-270 04 44 | verkoop@debanier.be