Creapakket Superhelden schrinkels

creapakket superhelden schrinkels

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

0388002

1430160

1430163

1430170

1520122

2393263

2x

1x

1x

1x

1x

1x

Crea Schrink A4, 5 stuks transparant

Bruynzeel Gelly Pen Glitter goud

Bruynzeel Gelly Pen Glitter fuchsia

Bruynzeel Gelly Pen Glitter zilver

Sleutelhanger 2 cm 25 stuks zilverkleurig

Oogje 10 mm zilver glanz. 5 g (30 stuks)

 

Uit je eigen knutselkast:

Kleurpotloden - scharen - perforator - sieradentangetjes (2 stuks) - oven (een gewone huishoudoven) - bakpapier (kan herbruikt worden)

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

 

 

 

Voorbereiding

Snij elk schrinkelvel in 2 gelijke stukken.

Verdeel

1 stuk schrinkelvel per persoon

1 sleutelhanger per persoon

Vergeet niet de oven op tijd voor te verwarmen op 150 °C.

 

Werkwijze:

stap 1

Teken met potlood een superheld op de ruwe kant van het schrinkelpapier. Je kunt één van de superhelden (patroon A1 tot A5) overtekenen of zelf een superheld ontwerpen (patroon C).

stap 2Kleur de tekening in met kleurpotloden. Met de gelpennen geef je je superheld enkele leuke accenten.

stap 3Teken met een wit potlood de ster over (patroon B). Knip beide tekeningen mooi uit.

stap 4Maak met een perforator een gaatje om achteraf de sleutelhanger aan te bevestigen. Maak het gaatje niet te ver van de kant, anders past het ringetje er niet door (ongeveer 1 cm van de rand is goed).

stap 5

Leg het papier met de ruwe kant (met de tekening) naar onderen op bakpapier op een bakplaat. Schuif de bakplaat zo’n 3 à 5 minuten in een op 150 °C voorverwarmde oven. Het papier begint te krullen. Zorg dat de oven gesloten blijft tot het figuurtje terug plat en volledig gekrompen is. Haal de schrinkel uit de oven en leg er onmiddellijk een zwaar boek op tot het hard is.

stap 6

Open het extra ringetje met de sieradentangetjes en steek dit door het gaatje van de ster, sluit dit ringetje weer. Doe het ringetje van de sleutelhanger open en haal dit door het ringetje van de ster en door het gaatje van de superheld.

 

Tips:

Geen sleutelhanger nodig? Dan schopt deze miniheld het met plezier tot pennenzakvriend, boekentasbuddy of riemlusprotector!