Creatieve uitdagingen kersteditie

#PLEZIERMETDEBANIER

Joepie, kerstvakantie! Oei, geen school en weinig mogelijkheden voor leuke tripjes!

Kinderen thuis aangenaam en rustig bezighouden terwijl jij misschien nog aan het werken bent, het is geen evidentie. We kregen de voorbije maanden al heel wat enthousiaste reacties op de knutseltips die we regelmatig posten. Daarom wegens succes herhaald: De Banier Challenges. Tijdens de kerstvakantie posten we elke ochtend een creatieve uitdaging op Facebook en Instagram. We herhalen de leukste uitdagingen uit het voorjaar en vullen deze aan met een aantal toffe nieuwe ideeën!

Het meeste materiaal zal wellicht al in je schatkist, euh knutselkast, liggen. Toch nog extra spullen nodig? Onze 11 knutselpaleisjes zijn open en onze webshop zorgt snel voor levering in het ganse land.

Doe mee en toon ons je resultaat? Zo win jij misschien één van de 6 cadeaubonnen die we op 6 januari 2021 wegschenken. Oh ja, creatief bezig zijn vinden wij VEEL belangrijker dan het eindresultaat!

Maak kans op een van de 6 cadeaubonnen ter waarde van € 21 en start '21 met een knal!

Op 6 januari kiezen onze 3 wijzen - op goed gevoel - 6 sterren uit. Elk uitverkoren knutselsterretje mag voor 21 euro speels of creatief materiaal uitzoeken.

Instagram:
Plaats het resultaat van jouw knutselmoment op Instagram en tag @debanier EN gebruik #pleziermetdebanier

Facebook:
Plaats jouw resultaat als reactie op de uitdaging van de dag.

 

Creatieve uitdagingen:

 

Zeg het met krijt!

Kerst- en nieuwjaarsdecoraties op ramen: een leuke traditie, zeker nu we de vele wandelaars of buurtbewoners een leuke en hoopvolle boodschap kunnen tonen. Krijtmarkers zijn de ideale keuze om ramen te versieren met allerlei prachtige motieven zoals sterren, kerstbomen en engelen. Heel praktisch, want de versieringen kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een vochtig doekje. Ben je geen kunstenaar of heb je geen vaste hand, gebruik dan een sjabloon dat je achter het glas plaatst en teken het motief over! Succes verzekerd met deze eerste challenge!

Leuke sjablonen kan je gratis downloaden op raamtekenweken.nl. En ken je de template generator van Edding al? Hiermee maak je eenvoudig een sjabloon van een door jou gekozen afbeelding of foto. Genoeg keuze dus! Ga snel aan de slag met jouw raamtekening. 

 

Kleurrijke kerstboomversiering

Wij gaan vol voor een kleurrijke en vrolijke kerst dit jaar! Dat Kerstmis 2020 héél anders zal zijn, is een feit. Breng extra kleur in huis met deze vrolijke zelfgemaakte kerstversiering. Want niets zo gezellig en huiselijk als een huis vol zelfgemaakte versiering. Bij de kerstballen combineren we het mooie natuurlijke hout met heldere kleuren. Een kleurrijke, speelse en trendy uitdaging!

Deze knusteltip met stap-voor-stap instructies vind je hier terug.

 

Beestige rollen

Stapels wc-papier zorgen voor (iets kleinere) bergen lege rolletjes. Daar weten wij wel raad mee! Ze zijn de ideale basis om diertjes mee te knutselen. Voor welke figuur ga jij? Een os, ezel, schaap, ijsbeer, kalkoen of eland … Of kies je voor een hele familie rendieren? Dan ben je wel even zoet, maar de kerstman is weer supertrots op wie de uitdaging aangaat! Ho Ho Ho!

 

 

Duurzame pakjes

Bij kerst en nieuwjaar horen cadeautjes! Ben jij ook creatief bij het maken van de cadeautjes? Versier het papier met zelfgemaakte tekeningen, de mooiste strikken ... Of maak jij dé groenste cadeautjes met herbruikbaar inpakpapier of door oude stofjes te (her)gebruiken? Upcyclen & recyclen maar met de opdracht van vandaag!

 

 

 

Sfeervol kerstbos

Verdwaal dit feestseizoen in ons fantastische Pastel Forest. Met wolresten en originele garens, maak je de coolste decorbomen. Hey, het hoeft niet altijd dennegroen en kerstmutsrood te zijn, toch!

Deze knutseltip met stap-voor-stap instructies vind je hier terug.

 

Speelse servetten

Ook al zal er dit jaar wat minder volk aanschuiven, toch blijft het superfijn om een mooie, feestelijke tafel te dekken. Maak alvast een echt kunstwerkje van de servetten. Plooi ze in allerlei leuke vormen, versier een sfeervolle servettenring of creëer zelf de meest kleurrijke kerstservetten.

Deze knutseltip met stap-voor-stap instructies vind je hier terug.

 

Maak je eigen photobooth props

Knutsel de leukste kerstaccessoires om op de foto te gaan: kerstboompjes, rode rendierneuzen, kerstmanmutsen ... Gebruik karton, gekleurd papier, verf, glitters … en plaats je knutselwerkje op een stokje. Maak nu een echte photobooth hoek met gekleurde lakens, kerstballen en sfeerlichtjes. Kies de leukste foto's eruit en stuur ze door naar opa en oma, vriendjes van op school of je meter en peter. We wish you a merry X-mas and a happy picture!

 

Rudolf trofee

Creapakket Rudolf trofee: Dit knutselidee kan je kopen als een creapakket, dat is alles in één! Een origneel idee, handleiding en voldoende materiaal om met twintig kinderen aan de slag te kunnen.

 

It's schmink O'clock

Kinderen vinden het geweldig om geschminkt te worden, maar willen even graag zelf het penseel vasthouden. Tijdens deze uitdaging ga je met het hele gezin aan de slag. Verander het gezin in een roedel rendieren, het gezin S. Claus, een stel droge kerstbomen of *12+ ALARM!* sexy kerstelfjes. Kortom: geniet samen van dit kleurrijke schminkfeestje. Selfie time! ;-)

 

EindeDoze mogelijkheden

Een kartonnen doos, zo eenvoudig en toch eindeloze knutselmogelijkheden! Ga voor een dagdagelijks tafereel zoals een keukentje, televisie, winkeltje of wasmachine. Of zitten je onschuldige kinderen vol met winterse fantasie en magie? Kruip dan in een reusachtige slee, speel eskimo in een iglo of bouw een kerstmarktkraam met zelfgebakken kerstkoekjes.

Aan de slag met verpakkingsmateriaal. We verzamelden heel wat ideeën om met de verpakkingsmaterialen van jouw webshopbestellingen te doen. 

 

Een warme pluim voor jou

Kaarsen zijn ideaal om tijdens de winterdagen extra sfeer in huis te brengen. Bij De Banier zijn we grote fan van kaarsen maken. Je kan zoveel vormen en kleuren maken als je zelf wilt. Voor deze challenge maakten we deze pluimen in zachte pastelkleuren. Mooi om zo als decoratie te gebruiken of prik de veer in een taart of kerststronk.

Deze knutseltip met stap-voor-stap instructies vind je hier terug.

 

Bubbels knallen

Verzamel de bubbelfolie die je bij je webshoppakketjes* kreeg en maak leuke schaapjes. Zing de 'herdertjes lagen bij nachte' en knal de bubbels stuk! Of tel je liever schaapjes terwijl je wegdroomt van een zoet, nieuw jaar?
*Bij De Banier hergebruiken we zo veel mogelijk verpakkingsmateriaal. Opvullen doen we met biochips van maïsresten.

 

Papieren Vergeet-me-nietjes

Samen feesten en vieren kan dit jaar niet, maar we vergeten elkaar niet. Met een zelfgemaakte bos bloemen zeg je "Ik zie je graag" tegen familie en vrienden. Vandaag gaan we aan de slag met fleurig papier en maken we een mooi boeket voor iemand die we missen. Bezorg jij een leuk homemade boeket aan oma of een alleenstaande buur?

 

 

Wonderlijke wensen van een winterdier

Je nieuwjaarsbrief voordragen verkleed als bosdier. Dat wordt gegarandeerd een hilarische videochat! Verras je peter en meter met leuke ijsbeeroren, een schapenkapsel of elanddiadeem, gemaakt van restjes stof, wijnkurken en ijzerdraad. Op naar een 2021 waar we weer samen spelen en exploreren! Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Deze knutseltip met stap-voor-stap instructies vind je hier terug.