Stella

Actieprijs*: 27,50 euro

Normale prijs: 34,95 euro

Ruim 10 jaar geleden, in mei 2010, beschreef ik ‘Dixit’ als ‘het meest poëtische spel ooit’. Dat was voor een groot deel te danken aan de ‘84 kaarten, knap geïllustreerd met feeërieke prenten’.
‘Dixit’ werd snel een vaste waarde en zowat elk jaar verscheen een extra set kaarten. Nu biedt ‘Stella (Dixit Universe)’ een andere manier om met diezelfde kaarten aan de slag te gaan.
Midden op tafel komen 15 beeldkaarten. In 4 spelronden wordt daarnaast telkens een nieuwe woordkaart open gelegd. Het is nu aan de spelers om tegelijk op een uitwisbaar, persoonlijk bordje aan te duiden welke afbeeldingen - minstens 1 en hoogstens 10 - ze in verband brengen met het gegeven woord. Als ook andere spelers voor dezelfde kaart kiezen, levert dat punten op. Nog beter is het als slechts 1 andere speler dezelfde prent selecteert. Maar als enige voor een afbeelding kiezen, wordt afgestraft. Zoek het dus niet te ver…
In vergelijking met het oorspronkelijke spel, komt het bij ‘Stella’ wat minder op taalvaardigheid aan, maar des te meer op verbeeldingskracht. En het helpt als je de tegenspelers wat kent en hun denkwijze kan inschatten. Ik kan opnieuw in herhaling vallen, en ‘Stella’ beoordelen zoals destijds ‘Dixit’: ‘… een uitdaging voor de mensenkennis en de creativiteit van de spelers. Maar vooral gewoon leuk en gezellig om te spelen’.

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Libellud (Asmodee) | G. Cattiaux & J.-L. Roubira | 3 tot 6 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/02/2022 tot en met 28/02/2022