Tranquility

Actieprijs*: 12 euro

Normale prijs: 14,95 euro

Zelden droeg een spel een zo toepasselijke naam als ‘Tranquility’. Uiterlijk verloopt het spel bijzonder sereen. Terwijl de spelers alleen maar om beurt één of enkele kaarten afleggen, wordt nagenoeg geen woord gewisseld. Naargelang het spel vordert, groeit nochtans de inwendige onrust bij de spelers: gaan we ons einddoel bereiken?
In een raster van 6 op 6 leggen de spelers beurtelings een kaart af. De kaarten zijn genummerd van 1 tot 80. Elke speler heeft er steeds 5 in handen. Uiteindelijk moeten de kaarten van linksonder naar rechtsboven, van de laagste naar de hoogste waarde, in het raster komen te liggen. Wie een kaart laat aansluiten bij eentje die er al eerder lag, moet het verschil ‘betalen’ door handkaarten onbenut opzij te leggen. Zo verdwijnen er systematisch getallen uit het spel, en wordt de opdracht geleidelijk moeilijker. Vooraleer alle kaarten gespeeld zijn of een speler niet meer kan spelen, moet immers het volledige rooster gevuld geraken. Alleen dan, zo zegt het verhaal achter het spel, kunnen de spelers met hun bootje oversteken naar het paradijselijke eiland aan de overkant.
Als coöperatief spel neemt ‘Tranquility’ in dat genre een bijzondere plek in, vermits de samenwerking moet gebeuren zonder enige communicatie. Het gaat er vooral om dat de spelers elkaar inschatten en het spelverloop nauwkeurig volgen. Rustig, maar boeiend en spannend tegelijk! Enkele varianten en een soloversie zorgen bovendien voor meer afwisseling..

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

White Goblin Games | James Emmerson | 1 tot 5 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/01/2022 tot en met 28/02/2022