Ken jij Pimento?

Ldvd* en andere emoties.

*liefdesverdriet

Pimento en Chiro!

Vormingsorganisatie Pimento neemt een unieke plaats in binnen de Groep Chiro. Chiro heeft met Pimento een kennis– en expertisecentrum rond 5 belangrijke thema’s: teambuilding, relaties en seksualiteit, pesten en weerbaarheid, identiteitsontwikkeling en jongerenparticipatie.
Rond deze voor kinderen en jongeren belangrijke onderwerpen en gevoelens wil onze jeugddienst de werking van Chiro voeden en inspireren. Een eigen Chirostudiedienst als het ware.
Pimento zorgt dat de visie, methode en waarden van Chiro verspreid worden in diverse sectoren. Binnen het onderwijs, welzijnswerk en de vrijetijdssector maken kinderen, jongeren en hun begeleiders via Pimento kennis met Chiro.

 

Al meer dan twintig jaar samen met jongeren exploreren!

Even terug in de tijd. Vanaf 1998 biedt de dienst ‘Bezinningen’ vanuit ‘de PJZ*’ begeleide bezinningsdagen voor scholen aan. ‘Zin-d’erin(g)’ -zo gedoopt in 2001 - slaat een dubbelslag. De Chirohuizen worden druk bevolkt dankzij deze vormingen, en ook doelgroepen die anders niet in contact komen met Chiro kunnen nu de Chirowaarden en –methode ervaren.
In 2013 worden de krachten gebundeld met Jeugd & Seksualiteit en jeugddienst In Petto: samen sterk! De fusie zorgt voor een nieuwe dynamiek en de andere organisaties brengen aanvullende expertise mee: peersupport, relaties en seksualiteit, educatieve spelen, onderzoek, … Jong & Van Zin is geboren!

*Parochiale Jeugdzorg, een deel van Chirojeugd Vlaanderen

Pimento versterkt wie met jongeren werkt!

Vanaf 2016 werd een korte, krachtige naam gezocht. Een naam die uitstraalt dat Jong & Van Zin een dynamische, pittige organisatie is. Op 1 januari 2018 wordt dat Pimento, afgeleid van ‘piment’: het pepertje dat extra smaak, pit en kracht geeft. En dat doet Pimento ook! Ze prikkelen en versterken kinderen, jongeren en hun begeleiders rond pittige thema’s die de leefwereld van kinderen en jongeren bepalen.
Met de baseline ‘versterkt wie met jongeren werkt’ zet Pimento extra in de verf dat iedereen die met jongeren werkt bij hen terecht kan!
Pimento werkt daarvoor graag samen met de zusterorganisaties binnen de groep Chiro. Zo kan je een vorming laten plaatsvinden in een Chirohuis of educatieve materiaal van Pimento kopen bij De Banier.