KNUTSELTIP: Naar de maan en terug!

Tover een simpele kartonnen doos om in een fantastische raket. Kleur en verf je raket in elke gewenste kleur. Eenmaal door het toegangsluik gekropen, wil elk kind astronaut worden! En lift off!

 

NODIG

 
 

Stap voor stap OMSCHRIJVING


Teken om te beginnen twee raamluiken aan weerszijden van de doos. Plaats een bord tegen de zijkant van de doos en teken er omheen met het potlood. Zodra je de raamvormen hebt getekend, snij je ze uit met de stanleymes.

Teken vervolgens een U-vormig luik aan de voorkant van de doos. Snij rond de U met de stanleymes.

Open nu het luik voorzichtig en maak bovenaan een vouw. Zodra het karton eenmaal gevouwen is, is het luik gemakkelijk te openen en te sluiten.

Knip nu de raketonderdelen uit een groot stuk karton. Gebruik deze onderdelen om het dak, staartvinnen en vlammen te maken. Versier je raket met zoveel schroeven als je wil!

Plak vier grote driehoeken van gelijke grootte aan elkaar met plakband om een groot stuk te vormen. Je kunt een of twee ramen op het dak tekenen als je wilt en ze ook uitsnijden.

Zet het dakstuk recht en vouw de twee open uiteinden tegen elkaar. Bevestig ze met plakband zodat het dak rechtop kan staan.

Pennen en potloden in de aanslag! Kleur de hele romp van uw raket, het dak, de staartvinnen, vlammen en schroeven in allerlei kleuren in te kleuren.

Bevestig nu met plakband de afzonderlijke componenten aan de romp van uw raket: plaats het dak erop en bevestig het stevig met plakband.
Bevestig vervolgens de vlammen aan de staartvinnen met dubbelzijdig plakband en bevestig de staartvinnen links en rechts van de raket met plakband.

Om het luik te versterken waar je het open trekt, kleef je een klein kartonnen cirkel op een grotere. Maak met een schroevendraaier een gat door beide cirkels. Steek ze dan net onder het dak en duw de schroevendraaier er weer doorheen om een gat te maken
Plak nog een uitgesneden cirkel onderaan het luik, in het midden, en maak een gat door de cirkel en het luik. Rijg het koord van onderaf door het gat. Knoop vervolgens het koord aan de onderkant van het luik
Rijg het andere uiteinde van het koord door het gat aan de bovenkant van de raket en knoop nog een knoop aan de onderkant. Nu kun je het luik openen door vanuit de raket aan het koord te trekken.