In de kijker: Reuzendans

Actieprijs*: 27,50 euro

Normale prijs: 34,95 euro

Zondag 24 mei 2020 hád voor Dendermonde een hoogtepunt moeten worden: na tien jaar zou de Ros Beiaard-ommegang weer door de straten trekken. Het nieuwe bordspel ‘De Reuzendans’ hád op dat gebeuren willen inspelen. Maar COVID-19 besliste er anders over: geen ommegang!

Het bordspel is er ondertussen wél gekomen. Twee tot vijf spelers kunnen elk een reus over een parcours doorheen de stad loodsen door bewegingskaarten uit te spelen. Telkens wanneer ze op een plein aankomen, kan daar gedanst of geparadeerd worden, eveneens door het uitspelen van kaarten. Het komt erop aan dat op het juiste moment te doen, om er punten mee te scoren. Onderweg kunnen de spelers hier en daar nog een extraatje oppikken.

Aan een partijtje ‘Reuzendans’ komt een portie geluk te pas: krijg je op het goede moment de juiste kaarten in handen? Maar ook een beetje planning en een goede timing vergroten de kans op winst.
Veelspelers zullen in dit spel niet meteen hun gading vinden, maar als familiespel is het best vermakelijk. Daar zorgen ook de korte en heldere spelregels voor. De karakteristieke vormgeving en lokale toets van het spel maken het nog net wat aantrekkelijker.

Wie dit voorjaar van de lokale folklore wil genieten, heeft maar één keuze: haal ‘De Reuzendans’ in je kot!

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

De Spellebaardier | Andries Geldof | 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/05/2020 tot en met 30/06/2020 en zolang de voorraad strekt!