Lamaland

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Ik kies een T-vormige landtegel en voeg die toe aan mijn plateau-landschap. Zo bedek ik de afbeeldingen van een maïskolf en een aardappel, en mag ik van beide soorten een gewassenfiche nemen. Het bedekte bergdorpje geeft me bovendien recht op de hulp van een plaatselijke bewoner. Vanaf nu kan ik elke beurt maïs tegen cacao ruilen. Zo heb ik snel voldoende maïs verzameld om een maïs-lama te kopen en een bijhorende puntenkaart te nemen. De lama-pion krijgt een zorgvuldig gekozen plekje op mijn landgoed. Ik hoop hiermee op het einde van het spel nog punten te scoren voor het volbrengen van een doelkaart waarop ik wil inzetten.

Ik zou kritisch uit de hoek kunnen komen en opperen dat iedereen toch vooral met het eigen spel bezig is. Dat zou zelfs enigszins terecht zijn, al hebben de keuzes van de spelers wel invloed op de mogelijkheden van de anderen.
Ik zou kunnen opmerken dat sommige spelprincipes en -elementen me bekend voorkomen. Maar heeft dat belang? Er ligt een evenwichtig en vlot spel op tafel, en dat is wat telt.

Ik heb handig gepuzzeld, juist getimed bij het kopen van lama’s en mijn doelen goed gekozen. Dat dacht ik toch, tot ik bij de eindafrekening vaststel dat mijn tegenspelers het er nog beter van afgebracht hebben. Volgende keer moet ik het dus anders aanpakken! En die volgende keer komt er zeker!

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

999 Games | Phil Walker-Harding | 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/09/2022 tot en met 30/09/2022