Meadow

Actieprijs*: 40 euro

Normale prijs: 49,95 euro

Voor een boeiende natuurwandeling hoef je met ‘Meadow’ de deur niet meer uit. Op maar liefst 184 prachtig getekende kaarten krijgen de spelers zowat heel de rijkdom van onze fauna en flora mee.
Het spelprincipe is veel eenvoudiger dan de omvang van de spelregels doet vermoeden. Wie aan de beurt komt, speelt gewoon een ‘wandelwijzer’ uit. Als hij deze aan het centrale spelbord legt, duidt de speler daarmee aan welke kaart – dier, plant of landschap - hij neemt. Bovendien kan hij dan een kaart toevoegen aan zijn eigen speelveld. Daarbij gelden wel specifieke regels. Een honingbij kan je bijvoorbeeld enkel op een bloem leggen; een egel vraagt dat er ergens in je weide insecten te vinden zijn.
Een tweede spelbord biedt bijkomende actiemogelijkheden: een gokje doen om een waardevolle kaart in handen te krijgen, in 1 beurt 2 kaarten afleggen, …
Akkoord, een frisse neus halen lukt zo niet echt. Onderweg gezellig keuvelen zit er allicht ook niet in: elke speler concentreert zich op zijn eigen landschap. Gaandeweg ontvouwt zich bij elk van hen een gevarieerde natuurlijke omgeving, waarmee ze punten verdienen. Pas op het einde blijkt wie dat het best aanpakte en daarmee de winnaar wordt. Boeiend tot het einde dus, en een lust voor het oog.
Oh ja, met de solovariant kan je er ook op je eentje op uit trekken. En, er zijn ook enkele extra kaartensets voor nog meer variatie en natuur- en spelplezier.

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Rebel Studio| Klemens Kalicki | 1 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/01/2023 tot en met 31/01/2023