Creapakket Macramé hangers

creapakket kriebelige kevers

Hoe ga je aan de slag?

Proficiat met de aankoop van dit Creapakket! Voordat je begint, vind je op de doos al heel wat info:

  • Categorie: al onze pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+, 6+, 8+, 10+. Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. 
  • Voorbereiding: een Creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben. Hoe je je precies voorbereidt op je knutselmoment staat duidelijk omschreven in de werkbeschrijving. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn. 
  • Aantal knutselmomenten: soms kan een Creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd.

Een creapakket is altijd samengesteld voor een groep van 20 kinderen. Is jouw groep groter? Dan volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be

 

Wat heb je nodig?

Dit pakket bevat:

1010171

2330450

2330703

0152425

0152353

0152465

2x

1x

2x

1x

1x

1x

Katoenkoord fi jn 3-draads 65 m écru

Drijfhout 6,5 - 12 cm 150 g

Houten kralen geometrisch 12 x 16 mm 14 stuks

Marabu Easycolor batikverf mandarijn

Marabu Easycolor batikverf donkerblauw

Marabu Easycolor batikverf olijfgroen

Uit je eigen knutselkast: 

Kookpot met water (3 liter) per kleur - Kookvuur - Plakband

 

Downloads

Omdat knutselmomenten verschillen van persoon tot persoon, groep tot groep, leerling tot leerling ... biedt De Banier graag de mogelijkheid om het knutselmoment naar eigen visie vorm te geven. In de doos van je Creapakket vind je alvast een handleiding die je stap voor stap door het knutselen leidt. Pas je de handleiding liever aan je doelgroep aan? Dan kan je hieronder de teksten en afbeeldingen van het Creapakket downloaden.

 

Voorbereiding

Knip koord in stukken van 50 cm.

Verdeel

1 houten stokje per persoon.

1 houten parel per persoon.

9 stukken koord per persoon.

 

Werkwijze:

Het werkstuk starten doe je door de koorden aan het houtje te bevestigen. Dit doe je zo:

In deze handleiding wordt gesproken over de weitasknoop. In onderstaande illustratie krijg je deze knoop stap voor stap te zien:

Als je de knopen onder de knie hebt, kan je starten aan je werkstuk!stap 1Vouw de koordjes dubbel en knoop deze rond het stokje. Het middelste of 5de koordje leg je naar boven. Knoop nu 1 weitasknoop met het 1ste en 4de koordje.

stap 2Doe hetzelfde met het 5de en het 8ste koordje, het 9de en het 12de, en het 13de en het 16de.

stap 3Ga verder voor een 2de rij van weitasknopen. Sla het 1ste en 2de koord over en knoop het 3de en het 6de koordje, het 7de en het 10de, en het 11de en het 14de.

stap 4Ga verder voor een 3de rij van weitasknopen. Sla het 1ste, 2de, 3de en 4de koord over en knoop het 5de en het 8ste koordje, het 9de en het 12de. Eindig met nog één weitasknoop met het 7de en 10de koordje.

stap 5Rijg aan het koord bovenaan een geometrische parel en knip de hanger op de gewenste lengte.

stap 6Maak de kleurstof aan voor het verven volgens de handleiding op de zakjes. Stop de uiteinden van de koordjes in de kookpot. Hoe langer je deze erin laat, hoe intenser de kleur. Spoel de koordjes af met koud water. Laat drogen.