Creatief aan de slag met het knutselmateriaal van De Banier

Knutselen en leuke plekjes aanduiden

Eerst en vooral zitten er 6 pakketjes voor simpele, maar mooie knutselwerkjes in onze groepsaankoop. Leuk om gewoon te doen, maar eveneens bruikbaar om een lokaal participatie- of inspraakmoment aan te koppelen:

  • Potloodpakket ‘regenboog’: Waar droom je van? Wat zou je graag doen zodra alles weer mag?
  • Potloodpakket ‘insecten’: Waar in onze gemeente mis jij een leuk plekje groen? Of waar in jouw buurt zou je graag een speelplekje hebben?
  • Aliens: Hoe zou jouw kinderplaneet er uit zien? Wat moet er aanwezig zijn om je blij te maken?
  • Superhelden: Welke superkracht heeft jouw superheld? Als jij een superheld zou zijn, wat zou dan jouw superkracht zijn?
  • Fee: Wat wil jij omtoveren? Als je een toverstof zou hebben en 3 dingen zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
  • Vingerpopjes ‘insecten’: Waar mis jij leuke speelplekjes waar je insecten kan ambeteren? Neem een foto met je knutselwerkje op die plek?

 

Verkleedfeestje met het gezin

Met dit handig basissetje met degelijke kinderschmink tover je jouw ouders, broers en zussen zo om in een feestelijk dier. Misschien kennen jullie wel een lokale ‘kinder’-DJ of muzikale monitor die een leuke playlist wil samenstellen? Of wie weet spreken jullie af voor het eerste grote ‘silent kinderdisco van achter je scherm’.

 

Kaartjes sturen naar vriendjes en familie

Tenslotte 30 postkaartjes en waterverfjes om zelf creatief mee aan de slag te gaan. Wat goesting en inspiratie, meer heb je niet nodig om iedereen die je nauw aan het hart ligt een leuk kaartje met dito berichtje te bezorgen. Verras oma en opa met een kaartje, of de buurvrouw die altijd lekkere wafels bakt. Of vriendjes die je al even niet meer zag.
Misschien koppelen jullie er met de jeugddienst wel een participatiemomentje aan? Zet jullie adres op een etiket en stop het samen met een postzegel bij het pakket. Hopelijk krijgen jullie tientallen originele kaartjes met leuke ideeën: Waar kijken kinderen naar uit? Wat hebben ze vorige zomer gemist? Welke activiteit willen ze graag eens doen?
Of laat je inspireren door de ideetjes die we vermelden bij de knutselpakketjes.

 

Ontdek meer knutseltips!

Elk creasetje is voorzien van een sticker met QR-code die je rechtstreeks doorverwijst naar een pagina boordevol éénvoudige knutseltips.
Leuke, inspirerende knutselideeën voor tijdens de vakantie waar je weinig materiaal voor nodig hebt!
Ontdek de knutseltips!