Ruilen en herroepen van online aankopen

Opgelet! De onderstaande voorwaarden gelden enkel voor aankopen via onze webwinkel. In onze winkels gelden andere voorwaarden. Vraag hierover meer informatie aan onze medewerkers ter plaatse

Ruilen

Ruilen kan op twee manieren: in onze winkels of via Bpost binnen een termijn van één maand na aankoopdatum.

  1. In onze winkels: Breng het pakje samen met de factuur naar één van onze winkels bij jou in de buurt. Je kan een artikel daar ruilen voor een ander artikel of kiezen voor een tegoedbon.
  2. Via Bpost: Je kan een pakket terugsturen naar ons centraal magazijn via Bpost. Je kan via ons retourportaal een retourlabel aanvragen en betalen. We voorzien geen gratis retouretiket. Ruilen kan enkel met een kopie van de factuur en het ruil- of retourformulier, met daarop vermeld welke artikelen je graag in de plaats wilt ontvangen. Het ruil- of retourformulier kan je vinden bij de levering van je artikelen. 

 

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent daartoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn van 14 dagen na aankoop is verstreken. Na deze melding heb je nog 14 dagen de tijd om het artikel aan ons terug te bezorgen.

Je moet de goederen onverwijld, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt of terugbezorgt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Opgelet! Het herroepingsrecht is niet van toepassing op gepersonaliseerde producten. Het product wordt speciaal voor jou geproduceerd en kan bijgevolg niet teruggestuurd worden.  

Gelieve te retourneren via één van de twee volgende manieren; via Bpost of gratis in één van onze winkels.

  1. In onze winkels: Breng het pakje samen met de factuur naar één van onze winkels bij jou in de buurt. Via intern transport komt de retour naar ons magazijn waar de verwerking wordt afgehandeld.
  2. Via Bpost: Je kan een pakket terugsturen naar ons centraal magazijn via Bpost. Je kan via ons retourportaal een retourlabel aanvragen en betalen. We voorzien geen gratis retouretiket.

Gelieve te retourneren met een kopie van de factuur en het ruil- of retourformulier, met daarop vermeld welke artikelen je retourneert. Het ruil- of retourformulier kan je vinden bij de levering van je artikelen.

Goederen moeten teruggestuurd worden naar het volgende adres: De Banier, Langstraat 24, 2140 Borgerhout.

Terugsturen via Bpost: hoe ga ik te werk?

  1. Verpak de artikelen die je wil retourneren in een gesloten verpakking.
  2. Vul het ruil- of retourformulier in en voeg dat toe aan je pakket.
  3. Maak een retourlabel aan via ons retourportaal, hou je ordernummer bij de hand (#0001….)
  4. Plak de Bpost-adressticker op de verpakking. Als je de oorspronkelijke verpakking gebruikt, kleef je de nieuwe sticker over de oude.
  5. Breng het pakket naar een postpunt voor verzending.

Heb je geen retourdocument ontvangen, dan kan je het hier nog een keer afdrukken. 

Hoe betaalt De Banier mijn retour terug?

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Kan mijn retour geweigerd worden?

Als we de goederen niet conform de voorwaarden van het herroepingsrecht ontvangen, wordt het aankoopbedrag niet of niet volledig terugbetaald. Het product blijft in dat geval jouw eigendom. Op jouw verzoek kan het product ook opnieuw naar je worden verstuurd, waarvoor je de bijhorende verzendkosten betaalt.

Uitzonderingen op de gestelde bepalingen zijn de volgende:
* Wanneer een product speciaal voor jou gemaakt of veranderd is, heb je logischerwijs geen recht op het herroepingsrecht.
* Deze uitzondering geldt ook voor bederfbare goederen, cd's, dvd's, software, cd-roms of andere vergelijkbare producten waarvan de verzegeling (seal) verbroken is of waarvan de verpakking werd geopend.
* De koper is aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het behandelen van de goederen dat verder gaat dan nodig was om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. 

De Banier draagt geen enkele kost of verantwoordelijkheid voor het terugsturen van goederen door de koper. Goederen die teruggestuurd worden zonder voorafgaand bericht worden niet aanvaard.

Het is aan te raden om samen met het ruil- of retourformulier ook een kopie van de factuur mee te sturen.  

Nog vragen?

Commerciële dienst & magazijn, Langstraat 24, 2140 Borgerhout

03-270 04 44 | hallo@debanier.be

* Volgens  het wetboek van het economisch recht van 28 februari 2013