Alhambra

Actieprijs*: 44 euro

Normale prijs: 59,95 euro

‘Alhambra’ maakt al jaren deel uit van onze spellencollectie. Een logo op de doos geeft aan dat het spel in Duitsland uitgeroepen werd tot ‘Spel van het Jaar 2003’. Die bekroning voor dit toegankelijke en originele spel was (en is) meer dan verdiend!
In het oorspronkelijke spel is het de opdracht van elke speler om met gebouwentegels een eigen paleis te vormen. Die tegels koop je door de aangegeven prijs te betalen in de gevraagde munteenheid. Wisselgeld krijg je niet, dus betaal je liefst gepast. Het is kwestie om uit te kijken welke tegels je koopt en wanneer je dat best doet want een oordeelkundig uitgebouwd paleis levert tijdens het spel 3 keer punten op.
Sinds kort is er nu het nieuwe ‘Alhambra - Het Rode Paleis’. Een grotere doos dan in 2003, een opgefriste vormgeving met heldere kleuren, veel houten speelstukken die de paleizen een 3-dimensionele gestalte geven, … Het spelprincipe van toen is niet veranderd: de bouwmeesters leggen tuinen aan, richten torens op, bouwen paviljoenen, richten kamers in, … Er zijn echter enkele nieuwigheden toegevoegd. Zo zit er meer variatie in de puntentelling en duiken er ‘bewakers van de stadsmuren’ op, die extra tactische kansen bieden. Bovendien bevat de speldoos 3 uitbreidingen, waardoor nieuwe tactieken geïntroduceerd en spelmechanismen toegevoegd worden voor een steeds wisselende spelbeleving.
Daarmee is dit fijne en mooie spel helemaal terug. En dat is maar goed ook!

White Goblin Games | Dirk Henn | 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar 

Recensie: Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

*Deze actie is geldig van 1/6/2024 tot en met 30/6/2024