11x spelen met de spelkoffer

11x spelen met de spelkoffer

Een koffer boordevol actiemateriaal om uren te spelen en te sporten. Je herkent klassiek spelmateriaal en ontdekt onbekende en uitdagende items. We zetten je alvast op weg.

Spelkoffer

1 CHICKEN RUN

Alle spelers spelen de pluimbal met de voet naar elkaar toe. Eén speler is echter de kip-zonder-kop die met de bek probeert het haantje te pikken. Met andere woorden: deze speler probeert de pluimbal - of haantje - met het hoofd te spelen. De andere spelers proberen dat te verhinderen. Als het haantje de grond raakt, wordt de speler die hem laatst wegschopte, de nieuwe kip-zonder-kop. (3020015: Indiaka)

12

2 LEVENDE TWISTER

Stop 6 lichaamsdelen in de insteekzakjes. Bijvoorbeeld linker- en rechtervoet, linker- en rechterhand, hoofd en poep. Gooi een eerste keer met de dobbelsteen om een lichaamsdeel te bepalen en gooi nog eens om een kleur te kiezen. Alle spelers proberen met het gegooide lichaamsdeel, de gegooide kleur aan te raken. Wie is lenig en creatief? Tip: speel best in een kleurrijke omgeving! (3160014: Dobbelsteen met insteekvakjes)

 

3 BLINDEGELEIDEMENS

Maak duo’s die met een enkelband aan elkaar verbonden worden. Eén lid van het duo heeft een blinddoek op. Probeer op deze manier verschillende spellen uit zoals voetbal of estafette. Wissel binnen elk duo af en toe eens van blinde. (3160024: Enkelband duo-loop - 3160008: Blinddoek)

3

 

4 WIE NIET WEG IS, IS GEZIEN

Verstoppertje met een dobbelsteen! Gooi met deze reuze dobbelsteen en het gegooide getal is het aantal seconden dat je hebt om je te verstoppen. Knallen maar! (3150038: Dobbelsteen 12 cijfers)

45

5 BOSRUGBY

Heb je al eens rugby gespeeld in het bos? Zeker proberen! Hoe meer bomen en struiken, hoe leuker het wordt. Als doelen gebruik je gewoon twee bomen. (3040032: American football)

 

6 KRINGTREFBAL

De spelers stellen zich op in een kring. Eerst wordt de bal willekeurig in de kring rond- of doorgespeeld. Daarna neemt een speler plaats in het midden van de kring en ontwijkt zo lang mogelijk de bal. Opgelet, de bal moet steeds over de grond gespeeld worden! (3270134: Giant ball)

67

7 BUITENWIPPER

Iedereen gaat rond de parachute staan, grijpt hem vast bij de rand en ‘waait’ ermee. Maak golven door de armen op en neer te bewegen en met de parachute te wapperen. Probeer een bal uit de parachute te wippen, maar niet langs jouw eigen kant, want dan verlies je! (3160015: Parachute)

 

8 MAXITIENBAL

Speel in twee of meer ploegen op een groot terrein. Probeer de vortex binnen de ploeg te houden en zo 10 passen te geven. Je medespeler, waar je de bal naar toe werpt, moet wel telkens minstens 10 meter verder staan. (3011403: Vortex Howler)

89

9 GEANIMEERDE WANDELTOCHT

Gooi tijdens het wandelen de dobbelsteen naar elkaar. Wie de dobbelsteen laat vallen, moet een opdracht doen die bij het aantal ogen op de dobbelsteen past. Bijvoorbeeld: (1) Speel verder met één hand - (2) Spring in het rond als een aap - (3) Knipoog en steek je tong uit - (4) Gooi een luchtzoen - (5) Zing luidkeels een kinderliedje - (6) Dans als een ballerina (3030005: Dobbelsteen foam)

 

10 ONDERWEG

Ideaal om een fietstochtje te combineren met een balspel. Leeggelaten neem je deze bal vlot overal mee naartoe. Opgeblazen wordt het een botsende speelbal. Misschien gebruik jij hem liever als de schat van de 7 dwergen of een bom die dringend moet ontmanteld worden. (3020017: Opblaasbal)

1011

11 SCHOONSPRINGEN

Met dit extra lange springtouw test je de leukste moves. Met 2 draaiers en 2 springers breek je gegarandeerd het record synchroon touwtjespringen! Met zo’n lang touw heb je ruim de tijd om je sprong goed voor te bereiden: maak er een sierlijk partijtje springen van. (3020010: Springtouw 5 m)