Een kartonnen doos, zo eenvoudig en toch eindeloze knutselmogelijkheden! Ga voor een dagdagelijks tafereel zoals een keukentje, televisie, winkeltje of wasmachine. Of zitten je kinderen vol fantasie? Vlieg met een raket naar de maan, speel riddertje in ee

Net een (web)bestelling ontvangen en staat er een kartonnen doos in de weg? Wij weten wat ermee  te doen! Bouw ze om tot prachtig speelgoed voor je kinderen. Ga je samen met ons creatief aan de slag? We tonen je hieronder enkele ideeën hoe je zo’n kartonnen doos kunt gebruiken voor spelletjes en activiteiten voor kinderen. Het enige wat je nodig hebt, is een sprankeltje fantasie en je kan zo aan de slag!

Vraag aan je kinderen waar ze van dromen, ze hebben vaak veel fantasie en weten perfect hoe het eruit moet zien. Sommigen dromen misschien over piratenschepen in hun slaapkamer, anderen willen slapen in een autobed, terwijl de kleine prinses misschien haar eigen kasteel wil. De mogelijkheden zijn eindeloos! Liever een leuke activiteit? Je kan een glijbaan maken, of zelfs een doolhof creëren, labyrinten waarin jullie verkenners zijn in het onbekend gebied. Of maak een reuzentekendoos. De Baniercollega’s gingen alvast aan de slag.

 

Kartonnen huis

Stratenplan voor de speelauto's

Oven

Maak een enorme glijbaan van de trap.

Auto

 

Creatieve box: laat je kind zijn eigen universum vormen met stiften en kleurpotloden.

 

Draak

Boot

Kasteel

 

Fruit marktkraam

Wasmachine

 

Keukentje

Naaimachine

Naar de maan!

 

knutseltip: Helemaal naar de maan en terug!
Tover een simpele kartonnen doos om in een fantastische raket. Kleur en verf je raket in elke gewenste kleur. Eenmaal door het toegangsluik gekropen, wil elk kind astronaut worden! Deze knutseltip vind je met stap-voor-stapinstructies terug op debanier.be/knutseltips. En lift off!

 

Robot

Iglo tent