De Banier Challenges: Wegens succes verlengd!

Wegens succes verlengd!

Omdat we zoveel leuke, mooie en warme reacties kregen op de Banier Challenges, gaan we met volle moed verder! Tijdens de paasvakantie posten we telkens 4 uitdagingen per week. Je leest het goed, niet meer elke dag. Niet omdat de ideeën op zijn, maar om jullie voldoende tijd te geven om aan alle uitdagingen mee te kunnen doen.
Nieuw vanaf nu zijn de Play@home-uitdagingen. Op woensdag en zaterdag ontvang je verrassende speluitdagingen terwijl op maandag en vrijdag we jullie creativiteit blijven uitdagen.
Nog steeds kan je voor elke uitdaging een cadeaubon van €15 winnen! Speel, knutsel, verras, geniet met ons mee, zo maken we samen een leuke tijd van deze vakantie@home.

Heb je de eerste reeks creatieve uitdagingen gemist? Hier ontdek je het volledige overzicht, voldoende inspiratie voor dagen vol plezier! #pleziermetdebanier

Play@home, Ook als je geen stapel gezelschapspellen liggen hebt. Een overzichtje van de eerste reeks Play@home vind je hier.  #platho


Maak kans op een cadeaubon ter waarde van €15!*

Instagram:
Plaats het resultaat van jouw knutselmoment op Instagram en tag @debanier EN gebruik #pleziermetdebanier
Facebook:
Plaats jouw resultaat als reactie op de uitdaging van de dag.

*Creatief bezig zijn en mee doen vinden wij belangrijker dan het uiteindelijke resultaat! Een onschuldige hand zal één winnaar uit alle inzendingen van zowel Facebook als Instagram kiezen. 

Ontdek hier alle uitdagingen, extra inspiratie & de winnaars:

Uitdaging 15: Spread the word(s). Schrijf een (paas)kaartje naar je familie.

 

Helemaal weg van handletteren? Ga aan de slag met verschillende kleuren stiften en creëer de mooiste letters. De ultieme kunst in handschrift is het maken van quotes en hele zinnen. In deze tijden van social-distance zullen je familie en vrienden het super vinden om een kaartje met een mooie boodschap te ontvangen!


Uitdaging 16: Play Wie-is-het@Home

 

Maak je eigen 'Wie is het?' met foto's van jezelf en je familieleden! Verzamel vooraf verkleedaccessoires zoals hoofddeksels, brillen, sjaals, dassen en strikjes, valse snorren en baarden ... Je kan trouwens ook de photobooth props uit onze eerste De Banierchallenge gebruiken. Houd vervolgens een fotoshoot met je huisgenoten (en jezelf) en maak verschillende pasfotootjes met alle attributen en combinaties van deze attributen: papa met hoed en snor, mama met bril en sjaal ... Bedenk nu bij elke foto een toepasselijke voornaam en print de fotootjes minstens in drievoud af. Een set voor elke speler en een set om de te zoeken persoon uit te trekken. Raden maar! #platho #pleziermetdebanier
Ontdek hier volledige knutseltip met stap-voor-stap foto's.

 

Uitdaging 17: Feestelijke Paastafel met dit uniek gedecoreerde tafelkleed!


Dit jaar vieren we Pasen allen binnen ons eigen gezinnetje. Om er echt samen een feest van te maken is het voor kinderen leuk om (mee) voor het feesttafelkleed te zorgen. Bedek de tafel met een eenvoudig papieren tafelkleed of een groot stuk bruin papier. Teken met stift de plaats voor de borden en het bestek. Schrijf ook de menukaart uit. Zijn de kinderen het tafelen al snel beu? Dan kunnen ze hun borden verder versieren. Vrolijk Pasen!

Uitdaging 18: PlayEierfeest@Home


In deze omstandigheden wordt het Paasweekend wel heel apart. Met wat creativiteit maken we er een speciaal en speels feest van. Uiteraard moeten er eerst wat eitjes gezocht worden in huis of in de tuin want de paashaas heeft zeker geen Corona. Zorg voor wat hardgekookte eitjes die je kan versieren met alles wat je in huis kan vinden. Dat wordt het spelmateriaal voor een boel kleine spelletjes:
1. Een eierzoektocht: schrijf op elk ei een tip, raadsel of cryptische omschrijving om het volgende ei in huis te vinden.
2. Doe een lepelkoers waarbij je ei balanceert op een lepel. Kan je dit ook over en onder een hindernissenparkoers van tafels en stoelen of met een blinddoek op?
3. Eierrollen: wie kan een ei het snelst naar de andere kant van de kamer rollen door het alleen met de neus aan te raken?
4. Eiertoren: haal die gehamsterde voorraad wc-papier maar boven. Bouw een zo hoog mogelijke toren door afwisselend een rol en een ei te gebruiken.
5. Sluit af met een indoorpicknick: maak een knus plekje met kussens en dekens in huis en eet gezellig samen gezeten op de grond. Zorg voor een gevulde picknickmand waaruit heerlijke lekkernijen en verrassingen van de chef worden getoverd! Dat wordt een onvergetelijk paasfeest!

    

Uitdaging 19: Papieren vissen 


Maak een tropisch aquarium van papier. Laat je inspireren door echte tropische vissen en ga aan de slag met papier en stiften. Maak kleine 3D harmonicavormen voor de vislijfjes en kleur de kopjes en vinnen in. Fun verzekerd!

Ontdek hier volledige knutseltip met stap-voor-stap foto's.

Uitdaging 20: Reuze zeepbellen blazen @home

Wie maakt de grootse of de mooiste zeepbel? Welke vliegt het hoogst of leeft het langst?
Bij De Banier kan je bellenblaassetjes en flesjes met bellenblaasvloeistof vinden. Je kan echter ook zelf aan de slag gaan om vloeistof en een bellenblazer te maken.

 

Recept voor een goed sopje
Uiteraard heb je zeep nodig. Gebruik geen natuurlijke zeep, maar een detergent zoals een gewoon afwasproduct met weinig of geen kleur- en geurstoffen. Het geconcentreerde spul in het gekende groene busje schijnt heel goed te werken! Doe een stevige scheut (minstens 1 op 10) in lauw tot warm water. Ideaal is dat je aan dit mengsel een stof toevoegt die de bellen vochtig houdt. Dat kan met wat glycerine, maar wie dat niet standaard in huis heeft, kan wat vloeibare honing, behangerslijmpoeder of zelfs suiker toevoegen.

Een reuze bellenblazer
Zoek 2 stokjes van ongeveer 30 tot 40 cm. Bijvoorbeeld van een oude diabolo, of gebruik twee omgekeerde houten lepels. Hopelijk heb je ook nog een stukje touw van ongeveer een meter. Maak met het touw een cirkel en bevestig het aan de 2 stokjes. Doe je sopje in een grote emmer of brede kom en dompel je nieuwe bellenblazer onder. Beweeg door de lucht en speel met de reuze bellen!
Tip: Maak bellenblaaskunst! Voeg (voedings)kleurstof toe aan je sopje en probeer de bellen op te vangen met een groot stuk papier. Als je verschillende kleuren kleurstof gebruikt krijg je een prachtig schilderij met de afdrukken van je geblazen bellen.

Uitdaging 21: P(r)etflessenrace!

Vinden jullie het ook zo fijn om met recyclage materialen te knutselen? Vandaag gebruiken we een lege petflessen. Verander ze in een vliegtuig, een stoere auto of vlieg je naar de maan met een raket? Maak er meerdere en houd een heuse petflessenrace. Start!

Uitdaging 22: Onder tafel quiz @home

Ga gezellig met het gezin rond de tafel zitten en geef onder tafel voorwerpen door. Maak er een leuke beleving van en werk met verrassende voorwerpen en onverwachte vragen.

Enkele voorbeelden:
Geef een boek door en vraag hoeveel pagina’s het boek telt.
Geef het speeltje van de kat door of een kledingstuk en vraag wie de eigenaar is.
Geef een onderdeel van een spellendoos door en ga op zoek naar het spel dat er bij hoort.
Zoveel mogelijkheden…

Speltips:
Laat iedereen om de beurt het spel leiden. Als niemand de oplossing kan raden, krijgt de spelleider een punt.
Speel niet voor punten maar voor snoepjes of – lekker gezond - druifjes.