Mandala

Actieprijs*: 15 euro

Normale prijs: 19,95 euro

Mandala’s maken is de kunst van een harmonische kleurkeuze in het perfecte ritme. ‘Mandala’ is dan ook een sprekende titel voor dit tweepersoonsspel dat je wint door het juiste moment te kiezen om de beste kleurenkaarten op de goede plek te leggen.

Op het spelveld – een katoenen doek met een kleurrijk patroon – heeft elke speler voor zich een scorezone. Bovendien hebben ze beiden een eigen aflegstrook bij elk van de twee centrale mandalacirkels.

De spelers kiezen om beurt een van de drie mogelijke acties. Ze kunnen een kaart in een van de centrale cirkels leggen en ze daarmee tot te verdelen buit maken. Wie hiervoor kiest, mag vervolgens zijn handkaarten aanvullen. Het afleggen van een of meerdere kaarten in de eigen aflegstrook is de tweede mogelijkheid. Wie geen van beide mogelijkheden kan uitvoeren of zinvol vindt, kan als derde optie voor een kaartenwissel kiezen.

Zodra de zes verschillende kaartkleuren in een van beide mandalacirkels aanwezig zijn, wordt die afgerekend en heeft de speler met een meerderheid op de aflegstrook de eerste keuze tussen de beschikbare kaarten in de centrale cirkel. Als je dan nog weet dat de volgorde waarin de kleuren in iemands scorezone belanden van belang is bij de waardebepaling van die kleur, begrijp je hoe wezenlijk een goede timing kan zijn.

Het fijn uitgedokterde spelmechanisme en het stijlvolle spelmateriaal maken deze ‘Mandala’ tot een toegankelijke, leuke en spannende tweestrijd.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

999 Games T. Benjamin & B.J. Gilbert | 2 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/02/2020 tot en met 31/03/2020 en zolang de voorraad strekt!