Practice makes peRRRfect

Practice makes peRRRfect

Schminken is een beetje toveren. Met spons en penseel als toverstaf, breng je de mooiste, gekste of origineelste creaties tot leven. Uiteraard durft een brouwsel wel eens te mislukken, maar mits wat kunde en de juiste ingrediënten tover je altijd een glimlach op het geschminkte (kinder)gezicht. Wij geven je alvast een eenvoudig recept voor een (gevaarlijke) tijger.

 

Stap 1

Begin met witte schmink. Met een sponsje breng je deze aan op het gebied boven de ogen, de wenkbrauwen en nog wat hoger. Ook de gehele breedte van de bovenlip tot aan de neus ‘kleur’ je wit.

Stap 2

Breng goud of geel aan tussen deze witte vlakken. Het wit en het goud (of geel) mogen niet in elkaar overgaan. Hier komt (later) een zwarte lijn over.

PeRRRfect

Stap 3

Aan de rand van het gezicht breng je oranje aan. Probeer niet te veel in de haarlijn te werken. Hier probeer je het oranje en het goud (of geel) wel mooi in elkaar over te laten lopen.

Stap 4

Maak de volledige onderlip rood. Laat je model de mond even openhouden totdat het rood droog is.

PeRRRfect

Stap 5

Neem extra veel zwarte schmink op een fijn rond penseel. Zet je pink net op de haarlijn als steunpunt en probeer van daaruit de lijnen te trekken. Begin bij de ogen. Zorg ervoor dat deze gesloten blijven totdat de schmink droog is. Probeer alle lijnen symmetrisch te doen. Als je de bovenkant van de lip zwart maakt,  ook weer even laten drogen alvorens te sluiten. Voor de lijntjes aan de neus, vertrek je vanuit de mondhoeken en trek je een zwierige streep naar boven. De stipjes zet je met het puntje van je penseel. Kleur de neus in met een breed penseel.

Stap 6

De tijgerstrepen zet je met een breed penseel. Neem hiermee voldoende zwarte schmink. Zigzag met de breedte van je penseel en werk zo naar buiten, eindig door je penseel te draaien om zo een punt te verkrijgen. Klaar!

PeRRRfect

Van (on)gevaarlijke tijger tot gewonde prooi. Van glitterprinses tot vuurspuwende draak. Alles om je fantasie tot leven te brengen, vind je in de grote schminkkoffer. Graag dezelfde kwaliteit, maar minder kwantiteit? Dan is de kleine schminkoffer perfect! Hierin zit al het basismateriaal om aan de slag te gaan.

Schminkkoffers

Zin gekregen in grimeren, maar weet je niet waar te beginnen of heb je een opfrissing nodig? Dan zijn onze workshops kindergrime zeker iets voor jou!