Waarom De Banier de grenzen doorbreekt!

Waarom De Banier de grenzen doorbreekt!

We eten taco's, onze kleren zijn 'made in China', we slapen in Zweedse bedden en we gamen met mensen aan de andere kant van de wereld. Ja, we zijn wereldburgers. We horen of lezen verhalen over mensen aan de andere kant van de wereld. Maar we weten niet altijd wie ze echt zijn. Daarom koos de Chiro voor het thema 'Grenzeloos Chiro'.

De Banier doorbreekt de grenzenBij De Banier lieten we ons ook inspireren door het thema grenzeloos. Je krijgt enkele gekke knutseltips waarvoor we over het muurtje gingen kijken. Daarnaast maakten we een selectie van spellen van vreemde oorsprong. Zo kan je lezen hoe De Banieren het spel KUBB leerden kennen bij de Vikingen.

In spel kunnen we elkaar vinden. Iedereen speelt. Overal zijn er jeugdbewegingen met dezelfde doelen bezig: kinderen en jongeren laten organiseren, leren, ervaren, spelen. En bij De Banier doen we dat ook. Zet je Vikinghelm maar op of haal het Holi poeder boven.

De Banier doorbreekt de grenzenWist je trouwens dat de Chiro een stichtend lid is van de Fimcap, het internationale netwerk van jeugdbewegingen? Dit jaar kwamen al die andere organisaties naar België. Uiteraard kwamen ze op bezoek in een van onze winkels!

Zowel De Banier als de Chiro is klaar om de wereld te verkennen. Doe jij met ons mee?


afbeeldingen Arnoleon