Alles aan boord?!

ACTIEPRIJS: 22,50 euro
Normale prijs: 29,95 euro

Een ongeordend hoopje tegels met afbeeldingen van verschillende scheepsuitrustingen midden in een kring van avonturenkaarten. Daarbuiten nog enkele stapeltjes houten goederenblokjes en een geldvoorraad. Ook nog voor elke speler een eigen aflegbord in de vorm van een zeilschip met een open bovendek en een afgeschermd benedendek. Deze beginopstelling maakt het onmiddellijk duidelijk: dit is geen doorsnee gezelschapsspel.

De voornaamste - eigenlijk de enige echte - actie is grabbelen in de tegels met scheepsuitrusting. Alle spelers vullen hun scheepsdekken met uitgekozen tegels en enkele goederenblokjes. Dat gebeurt niet lukraak, maar gestuurd door de afbeeldingen op de avonturenkaarten. Die geven immers aan welke uitrusting je best aan boord hebt als de piraten aanvallen, wat je nodig hebt om bepaalde goederen te krijgen, voor hoeveel geld je de goederen kan verkopen.

Wie als eerste zijn schip heeft volgeladen, raapt alle opdrachtkaarten samen. Zo maakt hij het de anderen wat lastiger: ze kunnen weliswaar verder laden, maar moeten daarbij vertrouwen op hun geheugen, of gewoon gokken wat nuttig is.

Eenmaal alle schepen volgeladen zijn, volgt de afrekening. Wie maakte de beste keuzes en verdient zo het grootste bedrag? Misschien is het de speler die het best plande, het snelst verzamelde en een goed geheugen heeft, al komt er ook wat geluk aan te pas.

De vormgeving en het eenvoudige spelverloop doen misschien vermoeden dat ‘Alles aan Boord?!’ (een) kinderspel zou zijn. Dat is maar ten dele waar: alle spelliefhebbers komen aan hun trekken in dit eigenzinnige spel.

Johan & Agnes Witters-Peil / www.speltafel.be

White Goblin Games | Carlo A. Rossi | 2-4 spelers vanaf 7 jaar

* Deze actie is geldig van 01.12.2018 t/m 31.01.2019. Zolang de voorraad strekt.