Blue Lagoon

ACTIEPRIJS: 22,50 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Eerste tafereel. Zowat gelijktijdig komen verschillende stammen met kleine bootjes aan op een paradijselijke eilandengroep. Ze gaan aan land en verkennen de omgeving. Hier en daar bouwen ze een nederzetting. Natuurlijke rijkdommen die ze aantreffen, nemen ze mee; die kunnen nog van pas komen.

Op de speltafel ziet het er zo uit: elke speler plaatst in zijn beurt een fiche op een veld van het spelbord. Een fiche op een waterveld stelt een bootje voor; op land is het een stamlid. Zo’n stamlid moet steeds in verbinding staan met een eerder geplaatste fiche van die speler. In plaats van een stamlid kan een speler ook een van zijn vijf hutjes plaatsen en zo een nederzetting stichten. Wie een fiche plaatst op een veld waar een houten voorwerp ligt, neemt dat voorwerp en legt het voor zich neer. Zodra alle voorwerpen van het bord genomen zijn, eindigt de ronde. Nu worden punten toegekend voor veroverde voorwerpen en voor posities op de eilanden. Daarna verdwijnen alle fiches van het bord; enkel de hutten blijven staan.

Tweede tafereel. De stammen hebben zich gevestigd op de eilanden. Vanuit de nederzettingen die ze er hebben gebouwd, zwermen ze uit. Hun bootjes gebruiken ze enkel nog voor een overtocht naar een ander eiland. Ook nu nemen ze alle gevonden natuurlijke rijkdommen mee.

Op het spelbord ziet dit tafereel er net zo uit als het eerste, alleen moeten alle gelegde fiches nu in verbinding staan met een eigen - in de eerste ronde geplaatste - hut.

Hetzelfde spelverloop moet daardoor tactisch heel anders aangepakt worden. Dit alles maakt ‘Blue Lagoon’ tot een zeer toegankelijk en vlot spel dat velen kan aanspreken. De fijn verzorgde vormgeving zorgt voor extra spelplezier.

Johan & Agnes Witters-Peil | www.speltafel.be

Blue Orange | Reiner Knizia | 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

* deze actie is geldig van 1/02/2019 t.e.m. 31/03/2019