Cheeky Monkey

Actieprijs*: 15 euro

Normale prijs: 19,95 euro

‘Doe ik het of doe ik het niet?’ Dat is de vraag waar alles om draait in ‘Cheeky Monkey’. Als ik het doe en een extra dierenfiche uit de buidel trek, breid ik mijn dierencollectie uit en verhoog ik mijn kans op goede punten. Misschien trek ik wel een dier dat ook bovenop de stapel dierenfiches van een tegenspeler ligt. Dan mag ik dat pakken en bij mijn eigen aanwinsten voegen. Met wat geluk trek ik een aap en mag ik bij een tegenspeler naar keuze zijn bovenste dier ruilen voor mijn aap. Dat kan helpen om van een dierensoort de meerderheid in handen te krijgen en op het einde van het spel de bonusfiche met extra punten te krijgen, of om die ander net de bonus te ontfutselen.

Zou ik het doen, of toch beter niet? Want het zou ook kunnen dat ik een dier trek dat ik deze beurt al binnenhaalde. Dan ben ik al de aanwinsten van deze beurt weer kwijt en was alle moeite voor niks. Ik kies dus maar om te stoppen en de reeds veroverde dieren aan mijn stapel toe te voegen.

Met wat gokken en plagen, een beetje geluk en planning, en eventueel nog wat geheugenwerk is ‘Cheeky Monkey’ een attractief en toegankelijk partyspel, waarmee jong en oud onmiddellijk aan de slag kan voor een kwartiertje vermaak.

Johan & Agnes Witters-Peil / www.speltafel.be

Jumping Turtle Games / Reiner Knizia / 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar

*Deze actie is geldig van 1/09/2019 tot en met 31/10/2019 en zolang de voorraad strekt!