De wereld rond met De Banier

 

“Waar komt de schaar vandaan?” Uiteraard keuren we het antwoord “van bij De Banier” met veel plezier goed. Al moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat de eerste aanzet door de oude Egyptenaren werd gegeven. En na finetuning door de onoverkomelijke Romeinen, kreeg de schaar zijn huidige vorm in de Middeleeuwen. Niet toevallig de periode van ridders en jawel … banieren.

 

Rond dezelfde periode introduceerden De Banierpioniers hier het Zweedse Kubb. Volgens de legende trokken de pioniers op verkenningstocht naar het hoge noorden. Daar zagen ze hoe een paar houtblokken de - anders zo bloeddorstige - Vikings vredig deden samenspelen. Met gevaar voor eigen leven ‘pakten’ ze zo een setje blokken en maakten rechtsomkeer. Achternagezeten door de gehelmde Noormannen in hun drakars, wisten ze echter te ontkomen met hun veel lichtere balsabootjes. Deze legende wordt geschiedkundig bevestigd noch ontkend.  

Grenzeloos bij De Banier

 

Mogelijk is het tweede niet geheel gebaseerd op onweerlegbare feiten, toch geven beide verhalen weer waar we bij De Banier voor staan. Verder kijken dan onze neus lang is en geïnspireerd raken door de wereld, door mensen. Door verschillende culturen en ideeën. Zo proberen we technieken, spelen, materialen … te verzamelen en deze aan te vullen met onze eigen ideeën.

Maar evenzeer moedigen we aan om ook figuurlijk je grenzen te verleggen, te verbeteren, nieuwe dingen te ontdekken. Regels en nauwkeurigheid waar het moet, improviseren en buiten de lijntjes kleuren waar het mag. Zo werk je bij het Japanse origami best heel precies. Anders eindigt je steigerende eenhoorn mogelijk als driepotige tweehoorn. Bij holipoeder daarentegen zijn er zelfs geen regels en kan je helemaal losgehen met kleur. 

Dus als je de volgende keer voor een etalage van één van onze winkels staat, weet dat je door het venster naar een hele knutsel- en speelwereld kijkt. Een wereld vol creëren, spelen en doen.

 

Welkom!

Meer inspiratie in de nieuwsbrief!

Ik abonneer me