Dragon Market

Actieprijs*: 22,50 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Het iconische beeld van een Aziatische drijvende markt vormt het decor van ‘Dragon Market’. Het is aan de spelers om in een wirwar van bewegende winkelbootjes de koopwaar te verzamelen die op hun opdrachtkaarten staat aangeduid. Wie daarin als eerste slaagt, is de winnaar.
De spelers hebben de keuze tussen een beperkt aantal mogelijke acties. Ze kunnen een bootje laten varen of draaien, of ze kunnen hun spelfiguur van bootje naar bootje verplaatsen. Een worp met twee dobbelstenen bepaalt hoeveel acties een speler in zijn beurt mag uitvoeren. Het komt er dus op aan het overzicht van de beschikbare goederen te bewaren en je bewegingen enigszins te plannen. Dat is geen eenvoudige klus, want voortdurend zitten de spelers letterlijk in elkaars vaarwater en doorkruisen de acties van de ene de plannen van een ander. Wie het tactisch wil aanpakken, kan al eens profiteren van andermans bewegingen: de uit te voeren opdrachten liggen immers open op tafel.
‘Dragon Market’ is een leuk en vlot familiespel, dat extra aantrekkelijk is door de sfeervolle vormgeving met grote houten spelstukken. Een tweede reeks opdrachtkaarten zorgt bovendien voor extra variatie en een ietwat tactischer spelverloop.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

Blue Orange | Marco Teubner | 2-4 spelers vanaf 7 jaar

*Deze actie is geldig van 01/10/2019 tot en met 30/11/2019 en zolang de voorraad strekt!