KNUTSELTIP: Fantasierijke stoffen kerstservetten

Licht, fraai en feestelijk

Stoffen servetten mogen absoluut niet ontbreken op een feestelijk gedekte tafel. We verzamelen al zo veel afval van alle cadeautjes die uitgepakt moeten worden. Dus waarom kiezen we niet eens voor zelfgemaakte, katoenen servetten? De textielstiften van edding zijn er in veel vrolijke kleurtjes, inclusief neontinten voor een bijzonder levendig effect. De stiften zijn geschikt voor alle mogelijke lichtgekleurde stoffen, waaronder katoen en linnen. En als je de servetten voor gebruik nog even strijkt, dan zijn de tekeningen wasbestendig en kan je ze opnieuw en opnieuw gebruiken.

 

NODIG

0372416 

Servet Katoen wit

0160701

Textielstift Edding 10st

0160607

 

Textielstift Edding Bruin

  Potlood, papier

 

 

Werkwijze

Was de servetten voor je start, en laat ze goed drogen. Zo hechten de stiften zich beter en blijven de kleuren langer mooi. Je kunt het beste werken op een ruime, stevige beschermende onderlegger. De inkt kan namelijk doorlekken. Start met je ontwerp, en laat je fantasie de vrije loop. Hou het kerstig met dennenbomen, en geef je servetten een twist door ook cactussen en loofbomen toe te voegen.

Bomen die zijn opgebouwd uit sierlijke stipjes, werken bijzonder decoratief. Begin bovenin met een enkel stipje en ga dan verder naar beneden, waarbij je per rij steeds meer stipjes toevoegt. Als je binnen hetzelfde patroon verschillende kleuren wilt gebruiken, laat dan altijd de ene kleur drogen voordat je met de andere verdergaat.

Een textielstift met een donkerbruine kleur is ideaal voor het tekenen van boomstammen. Je ziet hoe een kleurrijke verzameling (kerst-) boommotieven geleidelijk een duidelijke vorm aanneemt. In dit voorbeeld gebruiken we veel verschillende kleuren. Wil je een wat meer ingetogen ontwerp, kies dan voor tonale kleuren (kleuren van dezelfde soort).

Als je kunstwerk klaar is, laat het dan drogen en fixeer het ontwerp door het servet zonder stoom te strijken. Vervolgens zijn je servetten wasbestendig tot 60°C.

 

Fijne feesten!