Festo!

Actieprijs*: 30 euro
Normale prijs: 39,95 euro

‘Festo!’, da’s een feest; daar valt niet aan te twijfelen. De overvloedige tafel op het deksel van de speldoos maakt dat duidelijk, en het kleurrijke spelbord doet er nog een schepje bovenop. Op dat bord treffen we zes excentrieke wezens aan, die elk een marktkraam uitbaten waar ze aan de spelers de nodige ingrediënten voor een eetfestijn aanbieden.

Om dat festijn te organiseren, sturen de spelers hun zes helpers naar de verkopers van hun voorkeur. Die keuze is niet helemaal vrij: een dobbelworp bepaalt immers waar ze wel en niet terecht kunnen, en dat kan de plannen soms flink dwarsbomen. Gelukkig is er ook nog de kruidenier waar alle ingrediënten, zij het in beperkte hoeveelheid, beschikbaar zijn.

De speler met het grootste aantal helpers bij een marktkramer mag diens bijzondere eigenschap gebruiken. Dat geeft soms verrassende wendingen en maakt het spel extra pittig. Ook de gebeurteniskaarten die in elke ronde een nieuwe mogelijkheid geven of beperking opleggen, zorgen voor de nodige variatie en spanning.

Eenmaal de nodige ingrediënten zijn verzameld, kunnen de spelers die inwisselen voor de beschikbare gerechten. Die zorgen dan weer voor puntenwinst en leiden uiteindelijk hopelijk naar de overwinning.

De spelregels zijn eenvoudig, en de vormgeving luchtig en fris. Toch is ‘Festo!’ een spel dat behoorlijk wat planning en tactisch inzicht vraagt.

Johan & Agnes Witters-Peil / www.speltafel.be

Game Brewer / Arve D. Fühler / 2 tot 5 spelers vanaf 9 jaar

*Deze actie is geldig van 01/06/2019 tot en met 31/07/2019 en zolang de voorraad strekt!