Stop het pesten!

 

Stop het pesten!

Geen discriminatie meer van groente en fruit!

Kromme groenten en fruit zijn net zo lekker als hun rechte broertjes en zusjes én ze verdienen ook een vaste plek bij de groenteboer of in het rek van de supermarkt. Paprika’s met een eigen willetje, kronkelige pastinaken die niet aan het schoonheidsideaal voldoen, kromme komkommers, tweebeenpenen, woelige wortels of akelige appels: de smaak blijft hetzelfde! Toch bereikt 10% van alle groente en fruit nooit ons bord omdat het niet perfect genoeg is. Dat is toch krom?!

Om dit tegen te gaan richtten drie Nederlandse dames Kromkommer op in 2012. Doel: Gelijke rechten voor groente en fruit! Het gaat om vers, veilig en lekker, niet om perfecte ‘looks’. Hun uitdaging is om met ludieke campagnes zoveel mogelijk mensen fan te maken van kromme groenten en fruit.

Samen met PlanToys ontwierp Kromkommer de ‘Kromme groenteset’. Zo leren we jonge kinderen dat krom het nieuwe recht is. Ook De Banier ziet liever geen voedsel verspild worden en heeft deze milieuvriendelijk geproduceerde set graag opgenomen in zijn assortiment. Duurzamer kan speelgoed niet zijn.

Kromme groenteset

In 1981 is PlanToys de eerste speelgoedfabrikant die uitgeleefde rubberbomen hergebruikt en een innovatieve manier ontwikkeld om speelgoed te produceren uit 100% gerecycleerd hout. PlanToys ontwerpt innovatief en educatief speelgoed waarbij ze voor elke ontwikkelingsfase van het kind passend speelgoed bedenken. Niet alleen wordt het hout van ‘gepensioneerde’ rubberbomen gebruikt. Ook het gehele productieproces is erop gericht om afval te minimaliseren en energie te besparen. Zo leveren we samen een bijdrage aan een betere en duurzamere wereld.

 

 

Tijdelijk aan 20 euro! 
(Zolang de voorraad strekt en tot 18 april 2021)