Getest en goedgekeurd (Kriebelige kevers)

Getest en goedgekeurd (Kriebelige kevers)

Vallen onze creapakketten in de smaak? De klas van juf Karolien (Het Avontuur) onderwerpt de Kriebelige kevers aan een test. Als echte biologen ontdekken zij met papier, aquarel en glitterverf volledig nieuwe soorten kevers. De Coleoptera creativa.

 

 

INSPIRATIE

Welke kever gaat het worden? Een blauwe of groene, met strepen of bolletjes? De natuur zorgt al voor een schat aan voorbeelden, maar voor onze kevers kan werkelijk alles.

Kriebelige kever

ONTWERPEN

We nemen het patroontje van de kever over op ons blad papier en kunnen beginnen met het design. Liever een kever met een ‘gewei’ of een iets afwijkende vorm? Dat kan perfect, zolang de kever in het doosje past.

Kriebelige kever

DE MAGISCHE STIFT

Met de Molotow stift tekenen we lijntjes, bolletjes, stippen ... Deze zien er blauw uit, zijn perfect te overschilderen en kunnen achteraf worden weggegomd. Zo krijgen we de spectaculairste effecten. Goed laten drogen. (Deze stap is optioneel)

Kriebelige kever

AQUARELLEREN

Ieder kiest de kleur(en) aquarelverf voor de kever. Door het gebruik van water bepalen we de intensiteit van onze kleur. Veel water geeft een zachte tint, weinig water een hardere, diepere tint. Zo kunnen we prachtige verlopen en overgangen creëren.

Kriebelige kever

SHINEN MAAR

Nadat de aquarelverf volledig droog is kunnen we het eerder aangebrachte patroon (met Molotow stift) gaan weggommen. Afwerken doen we met een laagje glitterverf.

KNIPPEN EN PLAKKEN

Tevreden met het resultaat, knippen we onze kever uit. Als pootjes gebruiken we drie stukjes ijzerdraad, die we met plakband bevestigen aan de onderkant. De pootjes in de gewenste houding plooien en eventueel een beetje bijknippen.

Kriebelige kever

PLOOIPLEZIER

Ieder kiest een doosje en plooit dit in elkaar. Ook tekenen we een voetstukje, knippen het uit en plooien het als een ‘z’. Onder- en bovenaan het voetstukje brengen we dubbelzijdige plakband aan en bevestigen zo de kever in het doosje. Doosje dichtschuiven en klaar.

Kriebelige kever