Iedereen kunstenaarIedereen kunstenaar.

1877. Ergens in Nederland (Amersfoort). Pietjes vader was naast hoofdonderwijzer ook een begenadigd kruiswoordpuzzelbedenker. Elke zondag zat vader aan de grote eikenhouten tafel met het rood-wit geruite tafelkleed nieuwe puzzels te bedenken. Pietje, amper 5 jaar, als z’n trouwe metgezel. Hij keek op naar z’n vader, z’n grote held en deed hem zo goed mogelijk na. Gewapend met regel, potlood en papier tekende Pietje patronen van witte vakjes en zwarte lijnen. Af en toe kleurde hij een vakje zwart in. Al was het zwart bij benadering. Want hoe hard Pietje ook mocht drukken, verder dan het donkerste grijs kwam zijn potlood niet. Zo ging het zondag na zondag na zondag.

1878. Nog steeds ergens in Nederland. Op de zoveelste zondag van lijntjes tekenen en vakjes kleuren - Pietje was er al aardig bedreven in - kwam moeder thuis van de markt. “Weet je wat ik voor een prikje op de kop heb kunnen tikken?” Vader en Pietje hadden er het raden naar. “Een heuse schildersezel. En ik kreeg er zelfs nog drie gratis verfjes bij.” Pietje, die weliswaar liever een hond had gehad, was toch enigszins blij met een ezeltje als huisdier. Toen het geen levend diertje, maar een houten ding met een poot minder bleek, was Pietje één brokje teleurstelling.

1878. Enkele weken later. De wegebbende teleurstelling ruimde plaats voor nieuwsgierigheid. Even aftasten en na wat goede raad van moeder: ”probeer en experimenteer maar jongen”, ging Pietje aan de slag met zijn ‘ezeltje’. De lijntjes en vakjes op papier werden lijntjes en vakjes op doek. En na wat getwijfel durfde Pietje de zwarte vakjes vervangen door de kleuren van de gratis verfjes: rood, geel en blauw. De rest is geschiedenis. Kunstgeschiedenis.

Moraal van dit verhaal: soms kan een klein duwtje genoeg zijn om iemands talent te laten spreken.

En dat is wat we bij De Banier willen doen. Een duwtje geven en zo aanzetten tot proberen, experimenteren en creëren.
Een duwtje geven door ons ruim aanbod aan creatieve producten en technieken. Zo vind je altijd iets waar je mee aan de slag kan en wil gaan.
Een duwtje geven door de gouden raad van onze verkoopsters en andere medewerkers. Zo proberen we al je vragen op te lossen, je zo goed mogelijk verder te helpen en je te inspireren.
Een duwtje geven door onze workshops. Zo laten we je begeleid kennismaken met nieuwe producten en technieken.
Een duwtje geven door onze creapakketten, Feest-in-een-doos- en DIY-dozen. Zo kan je in groep leuke knutselideetjes ontdekken, met een duidelijke handleiding die je mag maar niet moet volgen.
Een duwtje geven door onze knutseltips. Zo vind je steeds een leuk idee als de jouwe even op zijn. Of is het inspiratie om op verder te borduren, aan te passen, wie weet zelfs te verbeteren.

2020. 11 winkels in Vlaanderen en online. Elke dag opnieuw tracht De Banier in iedereen de kunstenaar naar boven te halen. Al dan niet een Pietje. En ook al zit die kunstenaar verborgen, soms zelfs heel goed verborgen, we ondersteunen je met raad en daad. Met plezier. Zo kan jij creëren, spelen en doen. Met plezier.

Meer inspiratie in de nieuwsbrief!

Ik abonneer me