Pictures

Actieprijs*: 27,50 euro

Normale prijs: 34,95 euro

Een lange en een korte veter, enkele houten stokjes en bouwblokken, een viertal stenen; misschien is ‘Pictures’ wel het gezelschapsspel met het meest ongebruikelijke materiaal. O ja, er zijn ook klassieke elementen in de doos te vinden: gekleurde houten kubusjes, een set symboolkaarten, schijfjes met letters en cijfers.
Geen strategie of tactiek, geen snelheid en zelfs geen geluk: bij ‘Pictures’ komt het op andere vaardigheden aan. Wie creatief denkt en de andere spelers wat kan inschatten, heeft de winst binnen handbereik. En zelfs om die overwinning is het niet echt te doen: het plezier van samen spelen, van verwondering en verbazing, van onverwachte en soms grappige vaststellingen, overheerst.
De spelregels beslaan welgeteld één bladzijde, waarvan dan nog ruim een kwart wordt ingenomen door illustraties. Zoek maar ‘ns een spel waarmee je sneller aan de slag kan en dat bovendien zowat iedereen weet te boeien.
Op tafel worden 16 fotokaarten open gelegd in 4 rijen van 4 kaarten. Elke speler krijgt, blind voor de anderen, een foto toegewezen en gebruikt het beschikbare materiaal om de medespelers aanwijzingen te geven over ‘zijn’ foto. Slaag jij er in om je medespelers met je twee veters duidelijk te maken dat de foto van het reuzenrad de jouwe is? Herken jij in de compositie van stokjes en stenen van je medespeler de telefooncel in de duinen? Dan ben je in staat om een spelletje ‘Pictures’ succesvol af te ronden!

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Matagot | Daniela & Christian Stöhr | 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar

*Deze actie is geldig van 01/10/2021 tot en met 30/11/2021