In de kijker: Flip A Zoo!

Actieprijs*: 12 euro

Normale prijs: 14,95 euro

Ze aarzelt, maar draait toch nog een kaartje om. ‘Oei, da’s pech! Een tweede giraf.’ Daardoor mag ze geen dierenkaartjes houden en moet ze ze allemaal weer omkeren. Nu is hij aan de beurt en draait lukraak een nog onbekend kaartje om. Het blijkt een olifant te zijn, zodat hij zonder risico nog drie verschillende kaartjes kan omdraaien die zij in haar beurt ook openlegde. Hij legt zijn gewonnen diertjes op zijn stapeltje en laat de beurt aan de volgende speler.

Zij is 6, hij 5 jaar oud. Samen met de babysit spelen ze ‘Flip-A-Zoo’. Ook naar andere gezinnen met wat oudere kinderen neemt ze het speldoosje mee. Door een vijftal alternatieven in de regels laat het spel zich immers vlot aanpassen aan de leeftijd van de kinderen. Niet alleen twee keer hetzelfde dier maar ook drie keer dezelfde achtergrondkleur verplicht een speler om zonder buit te stoppen. Of je mag een kaart tijdelijk blokkeren door er een van je pionnen op te zetten. Misschien verkies je de versie waarbij veroverde dierkaartjes meer waard zijn als je er twee van hebt, maar waardeloos worden als je er een derde van pakt. In nog een andere versie kan je, door te onthouden welke speler welk dier gewonnen heeft, dat van hem afpakken.

Een beetje geheugen, een beetje geluk, een beetje gokken, en zélfs een vleugje tactiek: Flip-A-Zoo is een eenvoudig en flexibel kinderspel voor een ruime doelgroep. Handig voor mama’s, papa’s én babysits. Schattige dierentekeningen op de kaartjes doen de rest.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

 

Tom Delmé | Jumping Turtle Games | 2 tot 4 spelers vanaf 4 jaar

*Deze actie is geldig van 01/12/2020 tot en met 31/1/2021 en zolang de voorraad strekt!