neoville

Actieprijs*: 25 euro

Normale prijs: 29,95 euro

Je zoekt een spel met een actueel thema?
Wat zou je denken van ‘het creëren van een milieuvriendelijke woon- en leefomgeving’? Ik denk aan een spel, waarin je woningen en zelfs wolkenkrabbers bouwt in harmonie met denatuur. Op een groene bouwplek kies je voor hout, op een rotsbodem bouw je in natuursteen, …Verder kan je zorgen voor openbare voorzieningen als elektrische bussen, windmolens ofzelfvoorzienende biosferen.

Je wil een spel met toegankelijke spelregels en een overzichtelijk spelverloop? 
Veel bondiger dan dit kan nauwelijks. Elke speler doet in zijn beurt achtereenvolgens tweeeenvoudige acties. Eerst leg je een extra tegel aan bij je stadsplattegrond die beurt na beurt groeit.Daarna kan je, als je wil, op de pas gelegde tegel een gebouw of een nutsvoorziening plaatsen.Verder hoef je enkel rekening te houden met een paar plaatsingsregels. Natuurlijk hou je ook in degaten hoe je punten vergaart, want dat is afhankelijk van de uiteindelijke positie van je gebouwen.

Je houdt van spellen die enige planning en denkwerk vergen, maar geen uitgekiende en complexestrategieën?
Je zorgt ervoor dat je gaandeweg de juiste tegels kiest om je stad te voltooien. Je schatin waar je op welk moment een gebouw zet. Je bekijkt of je voldoende beurten hebt om je plannente voltooien. Misschien doe je er ook goed aan om in de gaten te houden hoe je tegenspelers hunstad vorm geven, al was het maar om te voorkomen dat zij er met het gebouw vandoor gaan dat jijvoor ogen had.

Als dit is wat je zoekt, dan stel ik je ‘Neoville’ voor.

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

Blue Orange | Phil Walker-Harding | 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 01/04/2022 tot en met 30/04/2022